Zapojte svoje děti do vaření. Uvidíte, že domácí pizza je zaujme natolik, že se ji rády naučí. Recept jsme doplnili o podrobný postup, takže věříme, že se vám jistě podaří.
Suroviny
Postup
PROHNĚŤTE
V míse smíchejte prosátou mouku, droždí, olej a sůl a prohněťte. Měli byste získat měkké, vláčné těsto – podle potřeby do něj můžete přidat trochu vlažné vody. Vytvarujte kouli a nechte na teplém místě kynout 45 minut na dvojnásobný objem.
VYVÁLEJTE
Zatímco těsto kyne, připravte si rajčatovou omáčku a suroviny na oblohu. Smíchejte pyré s česnekem, cukrem, solí, olejem a bylinkami. Zeleninu očistěte a nakrájejte na tenčí kolečka. Vykynuté těsto rozválejte na obdélník o velikosti plechu.
OZDOBTE
Hlubší plech o velikosti 35 × 40 cm vyložte pečicím papírem a na něj rozprostřete těsto. Pomocí mašlovačky nebo ploché stěrky ho potřete rajčatovou směsí. Jemně osolte a navrch naklaďte očištěné a pokrájené suroviny na oblohu.
PEČTE
Předehřejte troubu na 180 °C. Obloženou pizzu zakapejte olivovým olejem a dejte asi na 45 minut do vyhřáté trouby. Pokud se shora připéká, zakryjte ji pečicím papírem. Po upečení posypte parmazánem a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Tipy na oblohu berte jako inspiraci – my jsme využili to, co zrovna bylo ve spíži a na zahradě. Jen při tom mějte děti pod dohledem, aby pizza nedopadla jako dort z pohádky O pejskovi a kočičce. Méně (surovin) znamená více (chuti) – výborné je i pouhé těsto potřené olejem, česnekem a kořením.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 20 jídel, která děti milují(21 receptů )