Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 (4)
Do 30 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1020 kcal
Bílkoviny 0 g
Cukr 252 g
Tuky 0 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tenhle recept jistě oceníte nejen při přípravě dezertu Aljaška (na obrázku).

Suroviny

krupicový cukr 250 g
voda 300 ml
máta 1 PL
rozemnuté lístky
sušená pomerančová kůra 1 ČL
nastrouhaná
pomerančová šťáva
ze 6 ks pomerančů
Do kastrolu nasypte 250 g krupicového cukru, vlijte 300 ml vody a přidejte 1 lžíci rozemnutých mátových lístků. Promíchejte, přiveďte k varu a nechte minutu bublat; cukr se musí během vaření úplně rozpustit. Stáhněte z ohně a dejte vychladnout.
V misce nebo džbánku smíchejte 1–2 lžičky nastrouhané pomerančové kůry (pokud možno z chemicky neošetřovaných plodů) a vymačkanou šťávu ze šesti pomerančů. Přilijte k vychladlému cukrovému sirupu a v plastové nádobě vložte do mrazničky. Sorbetem občas zamíchejte (zpočátku častěji), aby se neutvořily ledové krystalky. Mrazte aspoň pět hodin – pokud máte zmrzlinovač, stačí hodina.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit