Pestrobarevné nudle plné macešek. Slušet jim bude jednoduchá úprava, ve které jejich vzhled vynikne – zkuste cacio e peppe nebo máslovou omáčku s parmazánem. Dobré budou i nasladko s tvarohem a cukrem. Pokud chcete, aby kvítky v těstovinách opravdu vynikly, nekrájejte je na tagliatelle, ale udělejte ravioly nebo taštičky.
Suroviny
Na cca 4 porce
Suroviny
Na cca 4 porce
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 674.75 kcal
- Bílkoviny 31.5 g
- Sacharidy 64.5 g
- Tuky 29.25 g
Postup přípravy
-
Zdroj: Image Professionals -
Zdroj: Image Professionals
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/5
Přidat hodnocení
Hodnocení
5,0/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2023/5
Oslavte s námi prostřednictvím květnového Apetitu, který vychází už 20. 4., už 19. narozeniny našeho časopisu. Dechberoucí narozeninový dort Apricot pro nás upekla vyhlášená cukrářka Helena Fléglová. Popřát přišlo všech 7 šéfredaktorek, které se od roku 2004 vystřídaly u kormidla redakce, a podělily se s námi o svůj oblíbený recept. Radujeme se ovšem nejen z narozenin, ale také z jarní úrody. V novém čísle proto nechybí pokrmy plné surovin, které si můžete přinést z farmářských trhů a obchodů – v receptech zazáří chřest, rebarbora, ředkvičky, mangold, jarní cibulka, čerstvé bylinky a jedlé květy. Pro ještě krásnější jarní rána přinášíme hned 4 neotřelé nápady na sladké snídaně z toustového chleba. Společně také nahlédneme do kuchařky Pavla Berkyho a vyzpovídáme mistry japonské kuchyně z restaurace Yamato, kteří do Prahy přivezli světové zlato. Nechybí ani neokoukané nápady na večeře pro všední dny a předstvíme vám novou rubriku Trendy ze sítí. Apetit, napsáno s chutí.