0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Domácí termix
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1727 kcal
Bílkoviny 97 g
Sacharidy 126 g
Tuky 86 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí verze nabízí jemnost pudinku a porci bílkovin díky tvarohu.

Suroviny

mléko 500 ml
plnotučné
žloutek 2 ks
krupicový cukr 2 PL
nebo podle chuti
škrob 30 g
kukuřičný
vanilkový lusk 1 ks
dřeň
plnotučný, ve vaničce

Postup

1

Z mléka odlijte cca 150 ml a rozmíchejte v menší misce se škrobem.

2

Žloutky s cukrem rozšlehejte a nechte zatím stranou.

3

Do zbytku mléka vyškrábněte zrníčka vanilky z podélně rozpůleného lusku a přiveďte k varu. Jakmile je mléko horké, vlijte pár lžic horkého mléka do žloutků, aby se ‚natemperovaly‘, a rozmíchejte.

4

Do hrnce přilijte mléko s rozmíchaným škrobem a vařte, dokud nezačne směs mírně houstnout.

5

Pak vlijte žloutkovou směs a za stálého míchání na mírném ohni vařte dvě až tři minuty.

6

Odstavte z ohně a na povrch směsi přitiskněte těsně potravinářskou fólii, zabráníte tak tvorbě škraloupu.

7

Nechte vychladnout na pokojovou teplotu, pak sejměte fólii a vešlehejte dovnitř tvaroh a zakysanou sme- tanu. Podávejte vychlazené.

NĚCO NAVÍC
Termix obměníte, když v horkém mléce rozmícháte pár lžic kakaa nebo v hotové horké směsi (před zašleháním tvarohu) rozpustíte nasekanou čokoládu. Vanilkový termix zdobte ovocem a čokoládový nastrouha- nou čokoládou. Místo cukru můžete použít i třeba javorový sirup, v takovém případě jím oslaďte až tvaroh.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/4

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč