0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Domácí těstoviny se šalvějí podle Markéty Pavleje

Komerční sdělení
Markéta Pavleje a Kenwood
ZDROJ: KENWOOD
sdílet:

Domácí těstoviny se šalvějí podle Markéty Pavleje

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9423 kcal
Bílkoviny 365 g
Sacharidy 1463 g
Tuky 439 g
Vláknina 732 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Inspirujte se receptem, který food blogerka Markéta Pavleje připravila ve spolupráci s kuchyňským robotem Chef Baker.

Měření

Více o schopnostech kuchyňského robota Kenwood Chef Baker odhalte na www.kenwoodworld.com/cs-cz nebo se rovnou přijďte podívat na kuchařskou show Markéty Pavleje na Apetit Pikniku.

A níže konečně slíbený recept na Markétiny domácí těstoviny se šalvějí:

Suroviny

mouka 400 g
hladká pšeničná nebo hladká semolinová mouka
vejce 4
sůl
šalvěj
čerstvá
Náplň na 45 velkých raviol:
ricotta 300 g
parmazán 120 g
strouhaný
Na šalvějové máslo
máslo 100 g
šalvěj 18
lístků
Na servírování:
parmazán
nastrouhaný

Postup

1

Pomocí robotu uhněťte těsto, které následně vyválejte pomocí nástavce na ploché těstoviny. Rozložte těsto na vál, překrojte na polovinu, na dva stejné pláty. V míse smíchejte suroviny na náplň.

2

Na jeden z plátů pomocí lžičky klaďte hromádky náplně. Markétin plát byl široký 14 cm, ravioly tak měly rozměr 7 x 7 cm. Na šířku food blogerka dávala dvě hromádky náplně, další o 7 cm dál. Mezery mezi náplní lehce navlhčila vodou pomocí štětce. Lépe pak přilne druhá vrstva plátu, kterou na tu první překlopte. Pomocí rádýlka, nože nebo speciálního tvarovátka těsto vykrájejte. Na závěr každý kousek vezměte do ruky a dohlédněte na to, aby těsto opravdu přilnulo a náplň nikde neutíkala.

3

Ve velkém hrnci přiveďte k varu silně osolenou vodu. Až bude vřít, přidejte do ní ravioly a vařte je 3-4 minuty. Mezitím si na nízký výkon v pánvi rozpusťte máslo a orestujte na něm šalvějové listy. Dejte pozor, aby se máslo nepřepálilo. Lístky jsou hotové, když změní konzistenci a začnou být křupavé. Tou dobou bude mít i máslo oříškovou barvu a vůni. Servírujte ravioly polité šalvějovým máslem, ozdobené šalvějovými čipsy s trochou parmazánu.

Související články

Apetit magazín

Škola vaření: chilli omáčka
  • Tipy a triky

Škola vaření: chilli omáčka

Tomu říkáme vášeň! Domácí chilli omáčka inspirovaná asijskou kuchyní vás roztetelí a dodá letnímu vaření říz.   ...
Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět
  • Jak na to

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět

Připravte pro hosty na zahradní party originální pochoutky, po kterých se budou moci utlouct. Vybrali jsme jich pro vás některé, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Od drobných předkrmů pro první návštěvníky, přes hlavní chod...
Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...

Obchod Apetit