Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 (32)
10
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Suroviny

mouka celozrnná 500 g
sádlo 100 g
nebo 4 lžíce olivový olej
sůl 1 PL
voda 280 ml
horké
kypřicí prášek do pečiva 1 PL

Do mísy dáme mouku, tuk, sůl (případně lžičku kypřícího prášku) a přiléváme teplou vodu. Vyplacujeme nelepivé těsto (ať už v ruce, nebo např. v domácí pekárně). Vypracované těsto rozdělíme na cca 10-12 kousků (podle velikosti pánve) a na pečícím papíru vyválíme tenké tortilly (aby byly kulaté, můžeme vykrajovat pokličkou ve velikosti pánve).

Tortilly opečeme na pánvy zprudka, krátce a nasucho (cca 30 sekund z každé strany). Po upečení tortilly vkládáme mezi přeloženou utěrku, aby neztvrdly.

Pokud tortilly zbydou, lze uchovat v mrazáku. Při ohřívání je potřeme vodou z obou stran a na malou chvilku vložíme do mikrovllnné trouby. (ještě lépe uchováváme neupečené vyválené placky proložené pečícím papírem, pak můžeme upéct čerstvé.

Tortilly se plní podle chuti. Osobně plním zeleninou (ledový salát, rajčata, okurka, rukola), restovanými kousky kuřecího masa a dresinkem (kysaná smetana, stroužek česneku, lžička plnotučné hořčice, salátové koření, sůl, pepř).

Autor: Michaela .

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit