Teď už nemusíte pro tortilly běžet do obchodu. Celozrnné placky si hravě připravíte doma a to z pár běžně dostupných surovin. Pak už jen zvolit náplň a rychlá večeře je na světě.
Suroviny
Postup
Do mísy dejte mouku, tuk, sůl (případně lžičku kypřícího prášku) a přilévejte teplou vodu. Vypracujte nelepivé těsto (ať už v ruce, nebo např. v domácí pekárně). Hotové těsto rozdělte na cca 10–12 kousků (podle velikosti pánve) a na pečícím papíru vyválejte tenké tortilly (aby byly kulaté, můžete vykrajovat pokličkou o velikosti pánve).
Tortilly opečte krátce zprudka na suché pánvi (cca 30 sekund z každé strany). Po upečení tortilly vložte mezi přeloženou utěrku, aby neztvrdly.
Pokud tortilly zbudou, lze je uchovat v mrazáku. Při ohřívání je potřete vodou z obou stran a na malou chvilku vložte do mikrovlnné trouby. (Ještě lépe uchovávejte neupečené vyválené placky proložené pečícím papírem, pak můžete upéct rovnou čerstvé.)
Tortilly plňte podle chuti. Osobně plním zeleninou (ledový salát, rajčata, okurka, rukola), restovanými kousky kuřecího masa a dresinkem (kysaná smetana, stroužek česneku, lžička plnotučné hořčice, salátové koření, sůl, pepř).
Foto: Pixabay.com