0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dort kolibřík
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3 / 5. Počet hodnocení: 42
Do hodiny Pro zkušené 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7578 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 986 g
Tuky 335 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dort pojmenovaný po nejmenším ptáčkovi nemá s jeho velikostí nic společného – kolibřík miluje ‚sladkosti‘ a vyhledává ty nejsladší kytky.

Suroviny

olivový olej
na vymazání formy
mouka pšeničná hladká 270 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
hnědý cukr 200 g
kokos strouhaný 40 g
plus 20 g na posypání
jedlá soda 1 PL
skořice 1 PL
ananasový kompot 1 konzerva
400 g, ve vlastní šťávě, slitého a najemno nasekaného
banány 3 ks
malé, hodně zralé, rozmačkané
olivový olej 185 ml
vejce 2 ks
lehce prošlehaná
Na krém
krémový sýr 250 g
Gervais Danone nebo Philadelphia, pokojové teploty
máslo 100 g
změklé
moučkový cukr 450 g
klidně dejte méně, aby krém vyhovaval vaší chuti
mléko 3 PL

Postup

1

Předehřejte troubu na 160 °C. Vymažte kulatou formu o průměru 22 cm olivovým olejem a vyložte dno i boky pečicím papírem. Dejte stranou. Středně velký plech posypte 20 g kokosové moučky a pečte 5–8 minut, až bude kokos lehce opražený. Nechte vychladnout.

2

Smíchejte mouku, kypřicí prášek, přírodní cukr, kokos, jedlou sodu a skořici ve větší míse. Přidejte pokrájený ananas, rozmačkané banány, olivový olej a vejce pečlivě promíchejte. Nalijte do připravené formy a pečte přikryté alobalem hodinu a 25 minut.

3

Pak do středu korpusu zapíchněte dřevěnou špejli, a pokud ji vytáhnete čistou, vyndejte dort z trouby. Nechte ho deset minut stát ve formě, pak položte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

4

Mezitím si připravte krém: žervé a máslo smíchejte elektrickým šlehačem, přidejte moučkový cukr a za stálého šlehání přilijte mléko a míchejte tak dlouho, až získáte hladký krém.

5

Položte dort na servírovací talíř a celý ho potřete krémem. Posypte opraženým kokosem a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Komentáře

Apetit magazín

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč