Receptura dortu Maršál pochází nejspíš z první republiky. Cukrářka Šárka Jedličková na dort narazila poprvé v roce 1979 jako učnice v automatu Koruna, který tehdy spadal pod Pražské restaurace a jídelny. Vedení ji vyslalo na cukrářskou soutěž a staří mistři Šárce poradili, ať zkusí zabodovat právě s ním. Maršál vyhrál Šárce soutěž na celé čáře!
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Na linecké těsto
Na pudinkový krém
Na dušená jablka
Na dokončení
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 369.5 kcal
- Bílkoviny 6.45 g
- Sacharidy 25.7 g
- Tuky 26.3 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/10
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,5/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2023/10
Říjnové číslo Apetitu, které vychází už 14. 9. 2023, zaručí, že si i nadcházející chladnější podzimní dny užijete na maximum. Se spokojeným žaludkem se totiž každá plískanice snáší líp. Hlavní linkou je jako každý rok česká kuchyně a lokální a sezonní suroviny, letos jsme se ovšem podívali ještě hlouběji do historie a oprášili i poklady té rakousko-uherské. O tradicích si popovídáme s Petrou Burianovou. Přidáme i tipy, jak uvařit oblíbené české speciality bez lepku. Těšit se můžete i na houbové recepty a hned tři různé (a naprosto božské) zelňačky. Vypravili jsme se za vyhlášenými cukráři a vyprosili od nich osvědčené recepty na milované zákusky – větrník, indiánky, laskonky, punčák a dort Maršál. Helena Fléglová vás navíc krok za krokem naučí odpalované těsto. S naší Pohlednicí zavítáme na Slovensko a rovnou vyzpovídáme tamní slavné šéfkuchaře, cukráře a blogery. S radostí vám také představíme novou Línou kuchařku, plnou skvělých receptů a praktických tipů, jak si v kuchyni co nejvíc zjednodušit práci a přitom neobětovat kvalitu a chuť pokrmů. Apetit, napsáno s chutí.