Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro zkušené
< 75 min
4,5 (17x)
23. 2. 2025
Dort Maršál z Cukrárny U Hrdinů
Apetit
Dort Maršál z Cukrárny U Hrdinů
Apetit


Pro zkušené
< 75 min
4,5 (17x)

Receptura dortu Maršál pochází nejspíš z první republiky. Cukrářka Šárka Jedličková na dort narazila poprvé v roce 1979 jako učnice v automatu Koruna, který tehdy spadal pod Pražské restaurace a jídelny. Vedení ji vyslalo na cukrářskou soutěž a staří mistři Šárce poradili, ať zkusí zabodovat právě s ním. Maršál vyhrál Šárce soutěž na celé čáře!


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

20

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

20

Na linecké těsto

Na pudinkový krém

Na dušená jablka

Na dokončení

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 369.5 kcal
  • Bílkoviny 6.45 g
  • Sacharidy 25.7 g
  • Tuky 26.3 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,5/5

Hodnocení receptu

4,5/5
(17 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/10

Říjnové číslo Apetitu, které vychází už 14. 9. 2023, zaručí, že si i nadcházející chladnější podzimní dny užijete na maximum. Se spokojeným žaludkem se totiž každá plískanice snáší líp. Hlavní linkou je jako každý rok česká kuchyně a lokální a sezonní suroviny, letos jsme se ovšem podívali ještě hlouběji do historie a oprášili i poklady té rakousko-uherské. O tradicích si popovídáme s Petrou Burianovou. Přidáme i tipy, jak uvařit oblíbené české speciality bez lepku. Těšit se můžete i na houbové recepty a hned tři různé (a naprosto božské) zelňačky. Vypravili jsme se za vyhlášenými cukráři a vyprosili od nich osvědčené recepty na milované zákusky – větrník, indiánky, laskonky, punčák a dort Maršál. Helena Fléglová vás navíc krok za krokem naučí odpalované těsto. S naší Pohlednicí zavítáme na Slovensko a rovnou vyzpovídáme tamní slavné šéfkuchaře, cukráře a blogery. S radostí vám také představíme novou Línou kuchařku, plnou skvělých receptů a praktických tipů, jak si v kuchyni co nejvíc zjednodušit práci a přitom neobětovat kvalitu a chuť pokrmů. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

waleed-baloch-pzmIDZryioA-unsplash.jpg

Zahrada na balkoně: Pěstujte bylinky, hrášek, rajčata, batáty i jahody. Je to snazší, než byste mysleli

Bydlíte v bytě, ale rádi byste pěstovali brambory, pažitku nebo cukety? Nezoufejte! Proměňte svůj balkon v zelenou oázu plnou čerstvých bylinek, domácí zeleniny nebo šťavnatých jahod. I na malém prostoru můžete vypěstovat chutné plody a aromatické bylinky, které obohatí vaše pokrmy a přinesou radost z vlastní úrody. Tak neváhejte – zahradnictví a tržnice přetékají sazenicemi!