Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dort s panýrem, dvojí cibulí a hráškem

Tenhle slaný dort je nejlepší hned upečení! Uvidíte, jak se po něm zapráší... 

Vydání: 2015/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 1 dort
Doba přípravy: Do 30 minut
PT1H
Pečení 1:00
Dort

Ingredience

    • 100g hrášku, čerstvého nebo mraženého, povoleného
    • 1 lžíce másla
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 2 červené cibule, nakrájené na plátky
    • 1 svazek jarní cibulky, nakrájené najemno, bílá a zelená část zvlášť
    • 2 lžíce bílého vinného octa
    • 1 lžíce třtinového cukru
    • 500g měkkého panýru (viz recept na domácí panýr) nebo ricotty 
    • 2 vejce
    • 80g strouhaného parmazánu hrst rukoly a bageta k podávání 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C. Hrášek poduste krátce na másle a osolte. Na oleji opečte červenou cibuli a pak krátce bílou část jarní cibulky. Přidejte ocet a cukr a míchejte ještě minutu, až zkaramelizuje.

2 V míse promíchejte panýr, vejce, parmazán, osolte, opepřete a zlehka vmíchejte karamelizované cibule, podušený hrášek a zelenou část jarní cibulky.

3 Vyložte dortovou formu o průměru 19cm pečicím papírem a naplňte ji sýrovou směsí. Zakryjte alobalem. Pečte zhruba 55 minut, až se dort trochu odlepí od okrajů a špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá, a 10 minut ve vypnuté troubě. Podávejte teplý nebo studený, ozdobený rukolou s bagetou. Výborně chutná hned po upečení, ještě teplý, ale dá se jíst i zastudena. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Domácí panýr

Indická květáková polévka s panýrem

Domácí pivní sýr

Pomazánka z domácího pivního sýra

Čerstvý měkký sýr

Sýrová terina s barevným salátem

Lívanečky s čerstvým sýrem a brokolicí

Přidat komentář