Dort se sýrtem ricotta

Dort se sýrtem ricotta

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno

Suroviny

Těsto
mouka 210 g
máslo 80 g
cukr 120 g
vejce 110 g
mléko 50 ml
kypřicí prášek do pečiva 10 g
sůl špetka
Náplň
sýr ricotta 350 g
nebo ovčí
vejce 120 g
cukr 50 g

Ušlehejte metlou vejce s cukrem, a když je směs zpěněná, přidejte rozpuštěné máslo a zahřáté mléko.
Přidejte mouku a prášek do pečiva. Vmíchejte je opatrně do směsi pomocí špachtle a přidejte špetku soli.
Nalijte směs do máslem vymazané a moukou vysypané formy.
Připravte smetanový krém: elektrickým šlehačem ušlehejte vejce s cukrem, přidejte sýr ricotta a jemně promíchejte.
Zalijeme předchozí směs a vyrovnáme povrch špachtlí.
Péčte při 180 ° C po dobu asi 45 minut.
Zcela vychladlý dort, posypeme moučkovým cukrem a zdobíme podle přání.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit