0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3 / 5. Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 890 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 190 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S jejich přípravou sice musíte začít den předem, výsledek se ale vyplatí. Skvělé jsou jako příloha i jen s dušeným zelím a slaninou. Pokud vám zbyly brambory od včerejší večeře, pusťte se do drbáků.

Suroviny

brambory 500 g
vařené moučné
brambory 500 g
syrové
sůl
škrob

Postup

1

Den předem uvařte doměkka v osolené vodě 500 g moučných brambor.

2

Druhý den je oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Najemno nastrouhejte 500 g oloupaných syrových brambor a důkladně z nich v utěrce vymačkejte vodu.

3

Pak je zpracujte s vařenými bramborami se 2 lžičkami soli (podle roční doby a moučnatosti brambor lze přidat 1 až 3 lžíce solamylu).

4

Z hmoty tvořte kulaté knedlíky velikosti pingpongového míčku. Obalte je v solamylu, vložte do vařící vody. Hned zamíchejte, aby se nepřichytily ke dnu.

5

Vařte je 15–25 minut. Jeden knedlík na zkoušku vyndejte a rozpulte. Jezte k vepřové pečínce či huse nebo samotné, přelité sádlem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele
  • Jak na to

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele

Po vánočním hodování míváme chuť na lehčí ale výživná jídla, v nichž nechybí dávka bílkovin. Ať už si dáte Asií inspirovanou polévku, dýňovou frittatu nebo krůtí karbanátky, po všem se budete cítit sytě, přitom lehce a fit! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč