0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.3 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 890 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 190 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S jejich přípravou sice musíte začít den předem, výsledek se ale vyplatí. Skvělé jsou jako příloha i jen s dušeným zelím a slaninou. Pokud vám zbyly brambory od včerejší večeře, pusťte se do drbáků.

Suroviny

brambory 500 g
vařené moučné
brambory 500 g
syrové
sůl
škrob

Postup

1

Den předem uvařte doměkka v osolené vodě 500 g moučných brambor.

2

Druhý den je oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Najemno nastrouhejte 500 g oloupaných syrových brambor a důkladně z nich v utěrce vymačkejte vodu.

3

Pak je zpracujte s vařenými bramborami se 2 lžičkami soli (podle roční doby a moučnatosti brambor lze přidat 1 až 3 lžíce solamylu).

4

Z hmoty tvořte kulaté knedlíky velikosti pingpongového míčku. Obalte je v solamylu, vložte do vařící vody. Hned zamíchejte, aby se nepřichytily ke dnu.

5

Vařte je 15–25 minut. Jeden knedlík na zkoušku vyndejte a rozpulte. Jezte k vepřové pečínce či huse nebo samotné, přelité sádlem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit