0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.3 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 890 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 190 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S jejich přípravou sice musíte začít den předem, výsledek se ale vyplatí. Skvělé jsou jako příloha i jen s dušeným zelím a slaninou. Pokud vám zbyly brambory od včerejší večeře, pusťte se do drbáků.

Suroviny

brambory 500 g
vařené moučné
brambory 500 g
syrové
sůl
škrob

Postup

1

Den předem uvařte doměkka v osolené vodě 500 g moučných brambor.

2

Druhý den je oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Najemno nastrouhejte 500 g oloupaných syrových brambor a důkladně z nich v utěrce vymačkejte vodu.

3

Pak je zpracujte s vařenými bramborami se 2 lžičkami soli (podle roční doby a moučnatosti brambor lze přidat 1 až 3 lžíce solamylu).

4

Z hmoty tvořte kulaté knedlíky velikosti pingpongového míčku. Obalte je v solamylu, vložte do vařící vody. Hned zamíchejte, aby se nepřichytily ke dnu.

5

Vařte je 15–25 minut. Jeden knedlík na zkoušku vyndejte a rozpulte. Jezte k vepřové pečínce či huse nebo samotné, přelité sádlem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit