Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 890 kcal
Bílkoviny 20 g
Cukr 190 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

S jejich přípravou sice musíte začít den předem, výsledek se ale vyplatí. Skvělé jsou jako příloha i jen s dušeným zelím a slaninou. Pokud vám zbyly brambory od včerejší večeře, pusťte se do drbáků.

Suroviny

brambory 500 g
moučné
brambory 500 g
oloupané syrové
sůl
škrob

1 Den předem uvařte doměkka v osolené vodě 500 g moučných brambor. Druhý den je oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Najemno nastrouhejte 500 g oloupaných syrových brambor a důkladně z nich v utěrce vymačkejte vodu. Pak je zpracujte s vařenými bramborami se 2 lžičkami soli (podle roční doby a moučnatosti brambor lze přidat 1 až 3 lžíce solamylu).

2 Z hmoty tvořte kulaté knedlíky velikosti pingpongového míčku. Obalte je v solamylu, vložte do vařící vody. Hned zamíchejte, aby se nepřichytily ke dnu. Vařte je 15–25 minut. Jeden knedlík na zkoušku vyndejte a rozpulte. Jezte k vepřové pečínce či huse nebo samotné, přelité sádlem.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit