Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Drobenka na druhou – Švestkový koláč

Drobenka na druhou – Švestkový koláč

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()

Suroviny

Těsto
mouka pšeničná polohrubá 1 hrnek
moučkový cukr 0.5
máslo 100 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5
Náplň
tvaroh měkký 500 g
zakysaná smetana 150 ml
mléko 200 ml
moučkový cukr 0.5
pudinkový prášek 1 ks
prášek
švestky 15 ks

Do mísy dejte mouku, cukr, kypřicí prášek a na kousky pokrájené máslo. Rukama ingredience promněte tak, že vám přibližně za dvě minuty vznikne drobenka. Asi tři čtvrtiny z ní rozprostřete na plech pokrytý pečicím papírem.

V druhé míse vařečkou dobře promíchejte tvaroh, zakysanou smetanu, mléko, cukr, vanilkový pudinkový prášek (opravdu jen prášek, nic se nevaří!) a na kousky pokrájené švestky. Náplní pokryjte základ na plechu. Vše ještě posypte zbytkem drobenky a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia asi na 40 minut.

Autor: Tona Oralkova

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit