Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dršťky po italsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 27
Do 90 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1678 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 61 g
Tuky 91 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dršťky nejsou pro dámičky, ale pro opravdové labužníky. Ti si je vychutnávají po celém světě v nesčetných úpravách. A my vyzkoušeli tuto – dršťky po italsku!

Suroviny

+ jedna lžíce na dokončení
olivový olej 2 PL
nakrájená na drobno
řapíkatý celer 2 ks
nakrájená na drobno
mrkev 1 ks
nakrájená na drobno
česnek 1 stroužek
nakrájená na drobno
petrželka 1 PL
nasekaná
rozmarýn ½ ČL
čerstvý nebo 1 špetka sušeného
vařené, nakrájené na nudličky
drcená
pepř
čerstvě mletý
sůl
vývar hovězí 100 ml
strouhaný

Postup

1

V hrnci rozpusťte máslo s olejem. Vsypte cibuli a 4 minuty opékejte dozlatova, přidejte celer a mrkev a opékejte další minutu, pak přihoďte česnek, petrželku a sekaný rozmarýn a po minutě dršťky.

2

Zalijte vínem a zprudka vařte asi 30 sekund.

3

Přidejte rajčata, koření, vývar, osolte a pod pokličkou na mírném ohni vařte přibližně 1 hodinu, dokud nejsou dršťky zcela měkké. Je-li málo tekutiny, občas trochu podlijte vodou, zbývá-li jí naopak moc, vařte bez pokličky.

4

Hotový pokrm přendejte do mísy, vmíchejte lžíci másla i všechen parmazán a ihned podávejte, nejlépe s italským pečivem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Komentáře

22.07.2015 11:23

Vynikající, u nás moc oblíbené letní jídlo, které se dá různě inovovat. Dršťky v této úpravě jsou tak chutné, že je potřeba počítat skoro s půl kilem na osobu. Servíruji pouze se světlým pečivem.

Apetit magazín