0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dršťky po italsku

Dršťky po italsku
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Dršťky po italsku

4.2 / 5. Počet hodnocení: 22
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1715 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 72 g
Tuky 91 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dršťky nejsou pro dámičky, ale pro opravdové labužníky. Ti si je vychutnávají po celém světě v nesčetných úpravách.

Suroviny

máslo 1 PL
plus jedna lžíce při dokončení
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
nakrájená na drobno
celer 2
nakrájená na drobno
mrkev 1 ks
nakrájená na drobno
česnek 1 stroužek
nakrájená na drobno
petrželka 1 PL
nasekaná
rozmarýn 1 ČL
čerstvý
hovězí dršťky 500 g
vařené, nakrájené na nudličky
víno bílé 100 ml
rajče 400 g
loupaná, v konzervě
chilli paprička 1 ks
drcená
pepř
čerstvě mletý
vývar hovězí 100 ml
parmazán 100 g
strouhaný
sůl

Postup

1

V hrnci rozpusťte máslo s olejem. Vsypte cibuli a 4 minuty opékejte dozlatova, přidejte celer a mrkev a opékejte další minutu, pak přihoďte česnek, petrželku a sekaný rozmarýn a po minutě dršťky.

2

Zalijte vínem a zprudka vařte asi 30 sekund.

3

Přidejte rajčata, koření, vývar, osolte a pod pokličkou na mírném ohni vařte přibližně 1 hodinu, dokud nejsou dršťky zcela měkké. Je-li málo tekutiny, občas trochu podlijte vodou, zbývá-li jí naopak moc, vařte bez pokličky.

4

Hotový pokrm přendejte do mísy, vmíchejte lžíci másla i všechen parmazán a ihned podávejte, nejlépe s italským pečivem.

Související články

Jak na to: hovězí dršťky
  • Tipy a triky

Jak na to: hovězí dršťky

Odhoďte předsudky. Dršťky vyhledávají labužníci po celém světě. Když je správně připravíte, je to lahůdka....
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...

Komentáře

Anonym

Vynikající, u nás moc oblíbené letní jídlo, které se dá různě inovovat. Dršťky v této úpravě jsou tak chutné, že je potřeba počítat skoro s půl kilem na osobu. Servíruji pouze se světlým pečivem.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...

Obchod Apetit