0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dušené jehněčí kolínko se špenátem a bramborami

Dušené jehněčí kolínko se špenátem a bramborami

3 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1944 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 144 g
Tuky 99 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvostný sváteční oběd s delikátním kouskem jehněčího nesmíte promarnit!

Suroviny

jehněčí kolínko 2 ks
větší
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hladká 1 PL
na poprášení
máslo 2 PL
olivový olej extra panenský 1 PL
cibule červená 1 ks
na tenké plátky
česnek 1 stroužek
drcený
balzamikový ocet 50 ml
víno červené 250 ml
rajčatové pyré 2 PL
rozmarýn 1 snítka
Na přílohy
brambory 500 g
nové, oloupané, na kostky
tymián 1 snítka
máta 1 hrst
lístků
baby špenát 120 g
máslo 1 PL
+ trocha do brambor
česnek 1 stroužek
na plátky
chilli paprička 1 špetka
drcené
smetana ke šlehání 60 ml

1 Troubu předehřejte na 150 °C. Jehněčí kolínka osolte, opepřete a poprašte moukou. Rozpalte litinový kastrol nebo pekáček a dejte do něj trochu másla a oleje. Přidejte cibuli a zpěňte dosklovita. Vyjměte děrovanou lžící a do tuku vložte jehněčí kolínka. Opečte je ze všech stran dohněda, pak do kastrolu vraťte cibuli a přidejte česnek, přilijte balzamikový ocet, víno a rajčatové pyré, přihoďte rozmarýn a osolte i opepřete. Přiklopte a dejte péct na 2 a 1/2 hodiny, až maso bude téměř odpadávat od kosti. Vyjměte maso a uchovejte horké. Na sporáku případně svařte omáčku do zhoustnutí.

2 Mezitím uvařte brambory ve vroucí osolené vodě doměkka. Slijte je, přidejte kousek másla, tymián, mátu, osolte, opepřete a trochu rozšťouchejte. V pánvi na másle krátce zpěňte česnek a chilli. Přidejte špenát, osolte a míchejte asi 1 minutu, až zavadne. Zakápněte smetanou a prohřejte. Hotové kolínko podávejte přelité omáčkou, se šťouchanými bylinkovými bramborami a s dušeným špenátem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Komentáře

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit