Skvostný sváteční oběd s delikátním kouskem jehněčího nesmíte promarnit!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 150 °C. Jehněčí kolínka osolte, opepřete a poprašte moukou. Rozpalte litinový kastrol nebo pekáček a dejte do něj trochu másla a oleje. Přidejte cibuli a zpěňte dosklovita. Vyjměte děrovanou lžící a do tuku vložte jehněčí kolínka. Opečte je ze všech stran dohněda, pak do kastrolu vraťte cibuli a přidejte česnek, přilijte balzamikový ocet, víno a rajčatové pyré, přihoďte rozmarýn a osolte i opepřete. Přiklopte a dejte péct na 2 a 1/2 hodiny, až maso bude téměř odpadávat od kosti. Vyjměte maso a uchovejte horké. Na sporáku případně svařte omáčku do zhoustnutí.
Mezitím uvařte brambory ve vroucí osolené vodě doměkka. Slijte je, přidejte kousek másla, tymián, mátu, osolte, opepřete a trochu rozšťouchejte. V pánvi na másle krátce zpěňte česnek a chilli. Přidejte špenát, osolte a míchejte asi 1 minutu, až zavadne. Zakápněte smetanou a prohřejte. Hotové kolínko podávejte přelité omáčkou, se šťouchanými bylinkovými bramborami a s dušeným špenátem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Výběr pro milovníky poctivé porce masa(42 receptů )
- Jarní jehněčí podle Apetitu aneb 20 nejlepších receptů na velikonoční pečínku(20 receptů )
Komentáře
Dušené kolinko bylo výborné, určitě vyzkoušejte.