Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dušené jehněčí kolínko se špenátem a bramborami

Dušené jehněčí kolínko se špenátem a bramborami

3.5/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1943 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 144 g
Tuky 99 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvostný sváteční oběd s delikátním kouskem jehněčího nesmíte promarnit!

Suroviny

větší
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
na poprášení
olivový olej extra panenský 1 PL
na tenké plátky
česnek 1 stroužek
drcený
balzamikový ocet 50 ml
rajčatová passata - pyré 2 PL
rozmarýn 1 snítka
Na přílohy
nové, oloupané, na kostky
tymián 1 snítka
máta 1 hrst
lístků
+ trocha do brambor
česnek 1 stroužek
na plátky
drcené

Postup

1

Troubu předehřejte na 150 °C. Jehněčí kolínka osolte, opepřete a poprašte moukou. Rozpalte litinový kastrol nebo pekáček a dejte do něj trochu másla a oleje. Přidejte cibuli a zpěňte dosklovita. Vyjměte děrovanou lžící a do tuku vložte jehněčí kolínka. Opečte je ze všech stran dohněda, pak do kastrolu vraťte cibuli a přidejte česnek, přilijte balzamikový ocet, víno a rajčatové pyré, přihoďte rozmarýn a osolte i opepřete. Přiklopte a dejte péct na 2 a 1/2 hodiny, až maso bude téměř odpadávat od kosti. Vyjměte maso a uchovejte horké. Na sporáku případně svařte omáčku do zhoustnutí.

2

Mezitím uvařte brambory ve vroucí osolené vodě doměkka. Slijte je, přidejte kousek másla, tymián, mátu, osolte, opepřete a trochu rozšťouchejte. V pánvi na másle krátce zpěňte česnek a chilli. Přidejte špenát, osolte a míchejte asi 1 minutu, až zavadne. Zakápněte smetanou a prohřejte. Hotové kolínko podávejte přelité omáčkou, se šťouchanými bylinkovými bramborami a s dušeným špenátem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Komentáře

28.03.2016 15:24

Dušené kolinko bylo výborné, určitě vyzkoušejte.

Apetit magazín