Dušené krůtí maso se zeleninou

Dušené krůtí maso se zeleninou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2230 kcal
Bílkoviny 228 g
Sacharidy 299 g
Tuky 57 g
Vláknina 78 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Pomalým dušením získáte měkoučké maso se zeleninou a báječnou šťávu, kterou můžete vyjídat třeba chlebem.

Suroviny

olivový olej 1 PL
krůtí stehna 500 g
vykoštěné, na kostky
sůl
cibule 1 ks
silná kolečka
mrkev 2 ks
na 4 cm válečky
pórek 2 ks
menší, zbavené tmavě zelených částí, na 4 cm válečky
vývar kuřecí 400 ml
lze nahradit zeleninovým
rozmarýn 1 ČL
sušený, lze nahradit 1 snítkou čerstvého
fazole 400 g
bílé, konzerva, slité, propláchnuté
chleba
k podávání, lze nahradit bramborama
1 Olej zahřejte ve větším hrnci. Vsypte maso a 5 minut ho opékejte, pak přidejte cibuli, mrkev a pórek. Opékejte ještě 5 minut, aby zelenina začala měknout. Často míchejte.

2 Vlijte vývar, vhoďte rozmarýn, přiklopte a 40 minut vařte. Vsypte fazole, duste asi 30 minut, aby maso změklo. Je-li třeba, dolijte
vodu. Jezte s chlebem či s bramborami.

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit