Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dušené krůtí maso se zeleninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 48
Do 75 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2230 kcal
Bílkoviny 228 g
Sacharidy 299 g
Tuky 57 g
Vláknina 78 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pomalým dušením získáte měkoučké maso se zeleninou a báječnou šťávu, kterou můžete vyjídat třeba chlebem. Dušené krůtí maso s mrkví je vhodné jídlo také pro děti. Těm raději místo chleba přidejte na talíř vařené brambory.

Suroviny

olivový olej 1 PL
vykoštěné, na kostky
sůl
na silná kolečka
mrkev 2 ks
nakrájená na 4cm válečky
pórek 2 ks
menší, zbavené tmavě zelených částí, na 4cm válečky
vývar kuřecí 400 ml
lze nahradit zeleninovým
rozmarýn 1 ČL
sušený, lze nahradit 1 snítkou čerstvého
fazole bílé 1 konzerva
slité, propláchnuté
či brambory k podávání

Postup

1

Olej zahřejte ve větším hrnci. Vsypte maso a 5 minut ho opékejte, pak přidejte cibuli, mrkev a pórek.

2

Opékejte ještě 5 minut, aby zelenina začala měknout. Často míchejte.

3

Vlijte vývar, vhoďte rozmarýn, přiklopte a 40 minut vařte.

4

Vsypte fazole, duste asi 30 minut, aby maso změklo. Je-li třeba, dolijte vodu. Jezte s chlebem či s bramborami.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín

AD
Kuřecí nudličky v hořčičné omáčce
  • Zajímavosti

Kuřecí nudličky v hořčičné omáčce

Přemýšlíte, co připravit rodině k obědu nebo večeři, a nechce se vám stát hodiny v kuchyni? Vyzkoušejte rychlý a snadný recept na kuřecí nudličky v hořčičné omáčce, ke kterým si kromě pečených brambor můžete udělat třeba rýži, těstoviny...