0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dušené krůtí maso se zeleninou

Dušené krůtí maso se zeleninou

4.2 / 5. Počet hodnocení: 42
Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2230 kcal
Bílkoviny 228 g
Sacharidy 299 g
Tuky 57 g
Vláknina 78 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pomalým dušením získáte měkoučké maso se zeleninou a báječnou šťávu, kterou můžete vyjídat třeba chlebem.

Suroviny

olivový olej 1 PL
krůtí stehna 500 g
vykoštěné, na kostky
sůl
cibule 1 ks
silná kolečka
mrkev 2 ks
na 4 cm válečky
pórek 2 ks
menší, zbavené tmavě zelených částí, na 4 cm válečky
vývar kuřecí 400 ml
lze nahradit zeleninovým
rozmarýn 1 ČL
sušený, lze nahradit 1 snítkou čerstvého
fazole 400 g
bílé, konzerva, slité, propláchnuté
chleba
k podávání, lze nahradit bramborama

Postup

1

Olej zahřejte ve větším hrnci. Vsypte maso a 5 minut ho opékejte, pak přidejte cibuli, mrkev a pórek.

2

Opékejte ještě 5 minut, aby zelenina začala měknout. Často míchejte.

3

Vlijte vývar, vhoďte rozmarýn, přiklopte a 40 minut vařte.

4

Vsypte fazole, duste asi 30 minut, aby maso změklo. Je-li třeba, dolijte vodu. Jezte s chlebem či s bramborami.

Související články

Kuřecí, krůtí, kachní nebo husí aneb jakou drůbež si vybrat
  • Tipy a triky

Kuřecí, krůtí, kachní nebo husí aneb jakou drůbež si vybrat

Každý rok spořádáme každý v průměru až 82 kg masa, z toho 29 kg tvoří drůbež. V domácnostech se připravuje na nespočet způsobů. Hodí se k pečení, smažení, grilování, pošírování nebo dušení. Kuřata a krůty jsou lehčí a dietnější než tučnější...
Objevte devět chutí jedné krůty!
  • Jak na to

Objevte devět chutí jedné krůty!

Kombinace univerzálnosti použití, nízkého obsahu tuku a spousty zdraví prospěšných látek činí z krůtího masa ideální surovinu. Pochutnají si na něm děti a dospělí.  ...

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...

Obchod Apetit