Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dušené vepřové s meruňkami a tamarindem

Marocká kuchyně kombinaci masa a sušeného ovoce miluje. Orientálci by použili jehněčí či drůbeží maso, my jsme to pro změnu zkusili s vepřovým.

Vydání: 2019/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT2H30M
Dušení 2:30
Maso

Ingredience

    • rostlinný olej na opékání
    • 2 velké cibule, nakrájené na kostičky
    • 800 g vepřového ramínka, na kostky o velikosti 4 cm
    • 2 vrchovaté lžičky mletého koriandru
    • 1 vrchovatá lžička mleté skořice
    • 1 vrchovatá lžička mleté kurkumy
    • 3 lžíce tamarindové pasty
    • 3 lžíce medu
    • 200 g sušených meruněk, propláchnutých
    • malý svazek koriandru, lístky nahrubo
    • 50 g plátků mandlí, nasucho opražených

Příprava jídla

Na středním plameni rozehřejte velkou pánev nebo litinový kastrol. Na dno nalijte olej tak, aby vrstvička pokryla celé dno. Přihoďte do oleje cibuli a opékejte, až začne lehce při krajích zlátnout. Přidejte do pánve maso, míchejte a opékejte – mělo by se zatáhnout, ale nesmí se začít dusit ani příliš ztmavnout.

2 Vsypte koření, zamíchejte, aby se kořením pokrylo maso. Pak přidejte tamarindovou pastu a med a dobře promíchejte. Vlijte do nádoby vařící vodu tak, aby maso těsně zakryla. Snižte plamen na minimum, přikryjte a nechte dusit 2 hodiny. Čas od času a promíchejte, případně mírně podlijte, aby se maso nepřichytávalo.

3 Po dvou hodinách přidejte k masu me- ruňky, zamíchejte, a pokud je to třeba, přilijte trochu vody tak, aby bylo maso těsně zakryté omáčkou. Osolte, opepřete, znovu zakryjte poklicí a duste 30 minut, nebo dokud se maso nerozpadá. Navrch nasypte čerstvý koriandr a mandle. Servírujte s rýží basmati nebo plackami pita.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kouřový lilek s pečenými paprikami a granátovým jablkem

Smažená treska s medovo-harissovou omáčkou

Marinované kuře s kešú, okurkou a sušenými višněmi

Salát s opečeným fenyklem, pomerančem a rozinkami

REKLAMA

Přidat komentář