Spojte vepřový bůček, borlotti fazole a zeleninu v jednom hrnci a vznikne vám tato famózní záležitost! Fazolový guláš pro celou rodinu. S přílohou si příliš hlavu lámat nemusíte, postačí krajíc čerstvého chleba.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 160 °C.
Vepřové maso osolte, opepřete a obalte v mouce.
V kastrolu, který je vhodný do trouby, rozpalte olej a na něm asi 10 minut opékejte vepřové maso, dokud nezíská zlatavou barvu, poté ho přendejte na talíř.
Do uvolněného výpeku vsypte cibuli a další zeleninu, přidejte rozmarýn, bobkový list a česnek a duste na mírném ohni 10 minut, dokud nebude zelenina měkká.
Vmíchejte rajčatový protlak a ještě minutu restujte, poté přidejte víno a promíchejte.
Zalijte vývarem, přiveďte k varu a vmíchejte osmažené vepřové maso.
Přikryjte a duste v troubě 1 hodinu.
Vyjměte z trouby, vmíchejte fazole, přikryjte a vraťte do trouby na 30 minut, nebo dokud nebude vepřové maso úplně měkké.
Nechte trochu vychladnout, poté posypte petrželkou, citronovou kůrou a zbylými lístky řapíkatého celeru.