Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dušený vepřový bůček s borlotti fazolemi
ZDROJ: Immediate Media
sdílet:

Dušený vepřový bůček s borlotti fazolemi

5/5 Počet hodnocení: 2
Do dvou hodin Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2648 kcal
Bílkoviny 180 g
Sacharidy 116 g
Tuky 136 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Spojte vepřový bůček, borlotti fazole a zeleninu v jednom hrnci a vznikne vám tato famózní záležitost! Fazolový guláš pro celou rodinu. S přílohou si příliš hlavu lámat nemusíte, postačí krajíc čerstvého chleba.

Související recepty

Suroviny

bůček 800 g
bez kůže a kostí, na větší kostky
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
jemně nasekaná
mrkev 2 ks
jemně nakrájená
řapíkatý celer 2 řapíky
jemně nakrájené (lístky si případně uchovejte na ozdobu)
rozmarýn 1 snítka
česnek 2 stroužky
nahrubo nasekaný
vývar kuřecí 500 ml
fazole borlotti 800 g
2 konzervy, okapané
petrželka 1 hrst
listy, nasekané, k podávání
z 1 citronu

Postup

1

Předehřejte troubu na 160 °C.

2

Vepřové maso osolte, opepřete a obalte v mouce.

3

V kastrolu, který je vhodný do trouby, rozpalte olej a na něm asi 10 minut opékejte vepřové maso, dokud nezíská zlatavou barvu, poté ho přendejte na talíř.

4

Do uvolněného výpeku vsypte cibuli a další zeleninu, přidejte rozmarýn, bobkový list a česnek a duste na mírném ohni 10 minut, dokud nebude zelenina měkká.

5

Vmíchejte rajčatový protlak a ještě minutu restujte, poté přidejte víno a promíchejte.

6

Zalijte vývarem, přiveďte k varu a vmíchejte osmažené vepřové maso.

7

Přikryjte a duste v troubě 1 hodinu.

8

Vyjměte z trouby, vmíchejte fazole, přikryjte a vraťte do trouby na 30 minut, nebo dokud nebude vepřové maso úplně měkké.

9

Nechte trochu vychladnout, poté posypte petrželkou, citronovou kůrou a zbylými lístky řapíkatého celeru.

Související články

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...