Dávno před halloweenskými laskominami se ve Velké Británii a Irsku pekly tradiční sladké dušičkové koláčky. Dávaly se koledníkům, nejčastěji žebravým dětem, které se na oplátku modlily za duše zemřelých. Zdobí se křížkem, obsahují koření a sušené ovoce, nejčastěji rozinky.
Suroviny
Na 6–12 koláčků
Suroviny
Na 6–12 koláčků
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 5013 kcal
- Bílkoviny 117 g
- Sacharidy 544 g
- Tuky 248 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2020/11
Přidat hodnocení
Hodnocení
5,0/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2020/11
Během sychravých podzimních dnů přirozeně více tíhneme k teplu domova a jídlům, která nás pohladí po duši. Stránky listopadového Apetitu, který vychází 14. 10., jsou proto plné nápadů, jak bleskově vyčarovat hřejivou atmosféru plnou pohody. Vydejte se s námi na chatu, kde si v lůně přírody společně užijeme dokonale podzimní menu, užijte si bohatou dýňovou úrodu, zamilujte si zvěřinu i mleté maso a objevte nečekané kouzlo pepře. Těšit se můžete i na bláznivé halloweenské dezerty, při jejichž přípravě můžete bez obav popustit uzdu fantazii a ze kterých budou nadšené především děti. Apetit, napsáno s chutí.