Palačinku Dutch baby si zamilujete nejen kvůli její chuti a efektnímu vzhledu, ale také kvůli naprosto expresní přípravě. Po ránu jistě oceníte, že není třeba stát u plotny... Zatímco se palačinka peče v troubě, hravě stihnete připravit kávu či nakrájet ovoce na ozdobu!
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 220°C. Ingredience na těsto – vejce, mouku, mléko, cukr, vanilkový extrakt, sůl a citronovou kůru – rozmixujte v robotu.
2 V silnostěnné pánvi vhodné do trouby rozehřejte máslo, do pánve vlijte připravené těsto a dejte pánev do trouby. Pečte 20 minut, pak snižte teplotu na 150°C a pečte ještě 5 minut.
3 Podávejte s citronovým krémem a borůvkami, pokladené plátky citronu, lístky bylinek a posypané moučkovým cukrem.
TIPY A TRIKY
- Dutch baby po vytažení z trouby připomíná tak trochu suflé – je krásně vyběhlá a nadýchaná. Ovšem podobně jako suflé rychle padá, z trouby ji proto dejte rovnou na stůl a podávejte ji teplou!
- Pánev s máslem můžete dát rozehřát rovnou do trouby, máslo se tak rozpustí a pánev krásně nahřeje.
- Stejně jako do palačinkového těsta, i do těsta na dutch baby můžete přidat nejrůznější koření (skořici, citronovou kůru). Než ji dáte do trouby, můžete ji navíc posypat mandlemi, mákem nebo puffovanou quinoou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Fialové mlsání aneb Ty nejlepší borůvkové dezerty. Ochutnejte cheesecake s bílou čokoládou, zapečenou kaši a další (35 receptů)
- Sladká odměna za vysvědčení(32 receptů)
- Palačinky a lívance: 46 ověřených receptů od českých po japonské(48 receptů)
- 40 nápadů na slané i sladké palačinky, po kterých se vám budou sbíhat sliny(44 receptů)