0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dutch baby s citronovým krémem a borůvkami

Dutch baby s citronovým krémem a borůvkami

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2-3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1550 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 143 g
Tuky 79 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Palačinku Dutch baby si zamilujete nejen kvůli její chuti a efektnímu vzhledu, ale také kvůli naprosto expresní přípravě. Po ránu jistě oceníte, že není třeba stát u plotny... Zatímco se palačinka peče v troubě, hravě stihnete připravit kávu či nakrájet ovoce na ozdobu!

Suroviny

vejce 3 ks
mouka pšeničná hladká 60 g
mléko 115 ml
krupicový cukr 1 PL
vanilkový extrakt 1 ČL
sůl špetka
citron 1 ks
nastrouhaná kůra
máslo 2 PL
citronový krém 100 ml
lemon curd
borůvky 125 g
citron 1 ks
plátky na dokončení
meduňka
nebo máta, lístky na ozdobení
moučkový cukr
na poprášení

1 Troubu předehřejte na 220°C. Ingredience na těsto – vejce, mouku, mléko, cukr, vanilkový extrakt, sůl a citronovou kůru – rozmixujte v robotu.

2 V silnostěnné pánvi vhodné do trouby rozehřejte máslo, do pánve vlijte připravené těsto a dejte pánev do trouby. Pečte 20 minut, pak snižte teplotu na 150°C a pečte ještě 5 minut.

3 Podávejte s citronovým krémem a borůvkami, pokladené plátky citronu, lístky bylinek a posypané moučkovým cukrem.

TIPY A TRIKY

  • Dutch baby po vytažení z trouby připomíná tak trochu suflé – je krásně vyběhlá a nadýchaná. Ovšem podobně jako suflé rychle padá, z trouby ji proto dejte rovnou na stůl a podávejte ji teplou!
  • Pánev s máslem můžete dát rozehřát rovnou do trouby, máslo se tak rozpustí a pánev krásně nahřeje.
  • Stejně jako do palačinkového těsta, i do těsta na dutch baby můžete přidat nejrůznější koření (skořici, citronovou kůru). Než ji dáte do trouby, můžete ji navíc posypat mandlemi, mákem nebo puffovanou quinoou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit