Dutch baby s citronovým krémem a borůvkami

Dutch baby s citronovým krémem a borůvkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1550 kcal
Bílkoviny 51 g
Cukr 143 g
Tuky 79 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Palačinku Dutch baby si zamilujete nejen kvůli její chuti a efektnímu vzhledu, ale také kvůli naprosto expresní přípravě. Po ránu jistě oceníte, že není třeba stát u plotny... Zatímco se palačinka peče v troubě, hravě stihnete připravit kávu či nakrájet ovoce na ozdobu!

Suroviny

vejce 3 ks
mouka pšeničná hladká 60 g
mléko 115 ml
krupicový cukr 1 PL
vanilkový extrakt 1 ČL
sůl špetka
citron 1 ks
nastrouhaná kůra
máslo 2 PL
citronový krém 100 ml
lemon curd
borůvky 125 g
citron 1 ks
plátky na dokončení
meduňka
nebo máta, lístky na ozdobení
moučkový cukr
na poprášení

1 Troubu předehřejte na 220°C. Ingredience na těsto – vejce, mouku, mléko, cukr, vanilkový extrakt, sůl a citronovou kůru – rozmixujte v robotu.

2 V silnostěnné pánvi vhodné do trouby rozehřejte máslo, do pánve vlijte připravené těsto a dejte pánev do trouby. Pečte 20 minut, pak snižte teplotu na 150°C a pečte ještě 5 minut.

3 Podávejte s citronovým krémem a borůvkami, pokladené plátky citronu, lístky bylinek a posypané moučkovým cukrem.

TIPY A TRIKY

  • Dutch baby po vytažení z trouby připomíná tak trochu suflé – je krásně vyběhlá a nadýchaná. Ovšem podobně jako suflé rychle padá, z trouby ji proto dejte rovnou na stůl a podávejte ji teplou!
  • Pánev s máslem můžete dát rozehřát rovnou do trouby, máslo se tak rozpustí a pánev krásně nahřeje.
  • Stejně jako do palačinkového těsta, i do těsta na dutch baby můžete přidat nejrůznější koření (skořici, citronovou kůru). Než ji dáte do trouby, můžete ji navíc posypat mandlemi, mákem nebo puffovanou quinoou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit