Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dutch baby s citronovým krémem a borůvkami

Dutch baby s citronovým krémem a borůvkami

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2-3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1150 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 86 g
Tuky 61 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Palačinku Dutch baby si zamilujete nejen kvůli její chuti a efektnímu vzhledu, ale také kvůli naprosto expresní přípravě. Po ránu jistě oceníte, že není třeba stát u plotny... Zatímco se palačinka peče v troubě, hravě stihnete připravit kávu či nakrájet ovoce na ozdobu!

Související recepty

Suroviny

vejce 3 ks
mléko 115 ml
vanilkový extrakt 1 ČL
sůl špetka
nastrouhaná kůra
plátky na dokončení
nebo máta, lístky na ozdobení
na poprášení

Postup

1

Troubu předehřejte na 220°C. Ingredience na těsto – vejce, mouku, mléko, cukr, vanilkový extrakt, sůl a citronovou kůru – rozmixujte v robotu.

2 V silnostěnné pánvi vhodné do trouby rozehřejte máslo, do pánve vlijte připravené těsto a dejte pánev do trouby. Pečte 20 minut, pak snižte teplotu na 150°C a pečte ještě 5 minut.

2

Podávejte s citronovým krémem a borůvkami, pokladené plátky citronu, lístky bylinek a posypané moučkovým cukrem.

TIPY A TRIKY

Dutch baby po vytažení z trouby připomíná tak trochu suflé – je krásně vyběhlá a nadýchaná. Ovšem podobně jako suflé rychle padá, z trouby ji proto dejte rovnou na stůl a podávejte ji teplou! Pánev s máslem můžete dát rozehřát rovnou do trouby, máslo se tak rozpustí a pánev krásně nahřeje. Stejně jako do palačinkového těsta, i do těsta na dutch baby můžete přidat nejrůznější koření (skořici, citronovou kůru). Než ji dáte do trouby, můžete ji navíc posypat mandlemi, mákem nebo puffovanou quinoou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...