Úžasná sváteční roláda pro ty, kdo vyznávají styl ,maso s masem‘. Podávejte nejlépe s bramborem nebo s chlebem.
Suroviny
vepřové maso
1
ks
ramínko
panenka
1
ks
tymián
3
snítky
petrželka
1
svazek
čerstvá, nasekaná
česnek
5
stroužků
najemno
šalotka
2
ks
najemno
sůl
pepř
hrubě mletý
Postup
1
Předehřejte troubu na 160 °C. Ramínko očistěte, rozkrojte jako knihu a přikrojte na tvar obdélníku o stejné délce, jakou má panenka.
2
Lístky tymiánu promíchejte s petrželkou, solí, posypte plát masa a pak ještě cibulkou a česnekem. Na maso položte panenku, pevně zaviňte jako roládu, ovažte provázkem, lehce osolte a hojně opepřete.
3
Pečte za častého otáčení asi dvě hodiny, až maso hezky zkaramelizuje. Mírně podlévejte.