Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dvojitá pečeně na tymiánu a petrželce
Dvojitá pečeně na tymiánu a petrželce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dvojitá pečeně na tymiánu a petrželce

4.6/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 494 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 35 g
Tuky 18 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Úžasná sváteční roláda pro ty, kdo vyznávají styl ,maso s masem‘. Podávejte nejlépe s bramborem nebo s chlebem.

Související recepty

Suroviny

ramínko
tymián 3 snítky
petrželka 1 svazek
čerstvá, nasekaná
česnek 5 stroužků
najemno
najemno
sůl
pepř
hrubě mletý

Postup

1

Předehřejte troubu na 160 °C. Ramínko očistěte, rozkrojte jako knihu a přikrojte na tvar obdélníku o stejné délce, jakou má panenka.

2

Lístky tymiánu promíchejte s petrželkou, solí, posypte plát masa a pak ještě cibulkou a česnekem. Na maso položte panenku, pevně zaviňte jako roládu, ovažte provázkem, lehce osolte a hojně opepřete.

3

Pečte za častého otáčení asi dvě hodiny, až maso hezky zkaramelizuje. Mírně podlévejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín