0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1097 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 175 g
Tuky 16 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 2.5
droždí 0.5 PL
voda 1 hrnek
sůl 1 PL
cukr 1 PL
Nutella
mouka kukuřičná
vejce 1 ks

Postup

1

Začněte rozpuštěním droždí ve čtvrt šálku naplněné vody, nalijte do malé misky.

2

Vezměte si další misku a mezitím, co necháte kvásek 10 minut odpočívat, vmíchejte – pomocí stojatého mixéru – přiměřené množství mouky, soli a cukru.

3

Přidejte droždí a míchejte při nízké rychlosti. Plynule nastavte rychlost na střední a pokračujte v mixování po dobu 7 minut.

4

Vezměte si další misku, lehce ji naolejujte a vložte do ní těsto, které jste nedávno vyrobili. Zakryjte ho igelitem a asi za hodinu sezení na teplém místě zdvojnásobí svůj objem.

5

Část těsta vyválejte, abyste vytvořili kruh. Dávejte pozor, abyste odešli dostatečně, protože za pár minut budete muset udělat další kruh.

6

Vezměte Nutellu (pozor, vyndejte ji na chvíli z lednice, aby se snadno roztírala; pro jistotu ji můžete i na 30 sekund v mikrovlnné troubě) a nalijte na povrch rovnoměrnou vrstvu, ale nechte půl palce. okraj těsta kolem dokola. Dalším krokem je položit navrch další vyválené těsto (bez nutelly).

7

Poté položte na plech vyložený pečicím papírem nebo silikonem. Doporučuje se, abyste plech předem posypali kukuřičnou moukou. Pomocí nože prořízněte těsto uprostřed, ale jeden konec nechte neporušený.

8

Otočením řezné strany směrem nahoru otočte konce těsta přes sebe. Udělejte to pro každý řez, který jste provedli. Dalších 20 minut nechte svůj budoucí chléb uležet na suchém místě, ale nezapomeňte ho přikrýt plastovým obalem.

9

Mezitím si připravte troubu. Nastavte ji na 180 °C. Než těsto vložíte, potřete ho trochou vajíček. Poté pečte při této teplotě asi 20 minut. Chcete-li navrch získat lehce hnědý vzhled a chuť, zvyšte na 220 °C a pečte dalších 5–7 minut.

Je to hotovo! Před podáváním necháme vychladnout.

Foto ilustrační,, zdroj: PXhere.com

Autor: andousek6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit