
recept
Dýňová bábovka
Dýňové pyré:
Dýni (máslovou, muškátovou nebo hokkaido) oloupejte, nakrájejte na menší kousky, rozložte na plech vyložený papírem na pečení a pečte na 180°C doměkka (délka pečení záleží na velikosti kousků dýně). Poté dýni přesypte do mísy a rozmixujte tyčovým mixérem. Pyré musí před použitím do bábovky vychladnout.
Dala jsem 140 g ořechů, nedala jsem kardamon a muskatovy oříšek, dynove pyré jsem doplnila na jemno nastrouhanou mrkvi
Dýňová bábovka s vlašskými ořechy
Ingredience:
- 250 g hladké mouky
- špetka soli
- 1 lžička sody
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1,5 lžičky mleté skořice
- 1,5 lžičky mletého zázvoru
- ¼ lžičky mletého kardamomu
- špetka strouhaného muškátového oříšku
- 3 vejce
- 240 ml rostlinného oleje
- 150 g krupicového cukru
- 360 g dýňového pyré
- 1 lžíce citronové šťávy
- 80 g vlašských ořechů, nahrubo nasekaných
Postup:
1 Troubu rozehřejte na 180 °C. Mouku, sůl, prášek do pečiva, sodu, skořici, zázvor, kardamom, a muškátový oříšek smíchejte a prosejte přes jemné síto do čisté mísy. V jiné míse prošlehejte vejce s olejem a cukrem do pěny. Do vaječné směsi postupně vmíchejte sypkou směs a dýňové pyré s citronovou šťávou. Nakonec vmíchejte ořechy. Těstem naplňte máslem vymazanou a hrubou moukou vysypanou formu a pečte zhruba hodinu nebo dokud nebude povrch krásně zlatý a špejle zapíchnutá do bábovky není po vytažení suchá. Nechte 15-20 minut chladnout ve formě a po
Ingredience
Příprava jídla
Viz vyse
Přidat komentář