0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
dynova polevka
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:
3.9 / 5. Počet hodnocení: 30
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3268 kcal
Bílkoviny 156 g
Sacharidy 428 g
Tuky 145 g
Vláknina 80 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pořádná polévka zahřeje a projasní i nejpošmournější den!

Suroviny

slunečnicový olej 2 PL
cibule 1 ks
větší, nadrobno
řapíkatý celer 2 ks
na kousky
česnek 2 stroužky
nasekané
paprika mletá sladká 1 PL
rajče 400 g
konzervovaná, krájená
krupicový cukr 2 PL
vývar kuřecí 1 l
dýně 500 g
na kostky
fazole 400 g
červených, v konzervě
párky 350 g
vídeňské
petrželka 2 PL
nasekaná
sůl
pepř

Postup

1

Ve větším kastrolu rozpalte olej, vhoďte na něj cibuli i celer a smažte je, až změknou. Přidejte česnek i papriku a ještě minutu vše restujte.

2

Do základu přidejte rajčata, cukr, vývar a dýni. Promíchejte, zakryjte a na mírném ohni vařte půl hodiny.

3

Přimíchejte fazole a kolečka párků a vařte ještě deset minut. Osolte a okořeňte. Podávejte posypané petrželkou, s křupavým pečivem.

Jde to i jinak!
Párky můžete nahradit kostičkami šunky. Chcete-li připravit vegetariánskou verzi, vynechte uzeninu a použijte zeleninový vývar.

Komentáře

Monika Rosenbergerová

Polévka je moc dobrá. Ještě jsem na konci přidala trochu octa a menší kelímek zakysané smetany.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit