Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3268 kcal
Bílkoviny 156 g
Cukr 428 g
Tuky 145 g
Vláknina 80 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Pořádná polévka zahřeje a projasní i nejpošmournější den!

Suroviny

slunečnicový olej 2 PL
cibule 1 ks
větší, nadrobno
řapíkatý celer 2 ks
na kousky
česnek 2 stroužky
nasekané
paprika sladká 1 PL
rajčata 400 g
konzervovaná, krájená
krupicový cukr 2 PL
vývar kuřecí 1 l
dýně 500 g
na kostky
fazole 400 g
červených, v konzervě
párky 350 g
vídeňské
petrželka 2 PL
nasekaná
sůl
pepř

1 Ve větším kastrolu rozpalte olej, vhoďte na něj cibuli i celer a smažte je, až změknou. Přidejte česnek i papriku a ještě minutu vše restujte.

2 Do základu přidejte rajčata, cukr, vývar a dýni. Promíchejte, zakryjte a na mírném ohni vařte půl hodiny.

3 Přimíchejte fazole a kolečka párků a vařte ještě deset minut. Osolte a okořeňte. Podávejte posypané petrželkou, s křupavým pečivem.

Jde to i jinak!
Párky můžete nahradit kostičkami šunky. Chcete-li připravit vegetariánskou verzi, vynechte uzeninu a použijte zeleninový vývar.

Další recept na dýňovou polévku naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

 

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit