Suroviny
olivový olej
1
PL
cibule červená
1
ks
pokrájená na drobno
dýně
800
g
oloupané a nakrájené, případně vydlabanou drť
vývar kuřecí
750
ml
sůl mořská
pepř
smetana ke šlehání
250
ml
majoránka (čerstvá)
Postup
1
V dostatečně velkém hrnci rozehřeji olej, přidám cibuli, kterou nechám 4-5 min. změknout.
2
Pak přidám pokrájenou dýni, kuřecí vývar (pokud používám bujón, převařím odměřené množství vody ve varné konvici, pak v části v misce rozmíchám metličkou bujón a vše přeliji do hrnce) a přiklopené vařím cca 20 min. - dokud dýně nezměkne.
3
Pak polévku rozmixuji ručním tyčovým mixérem. Osolím, opepřím, vmíchám smetanu a nasekanou majoránku.
4
Pokud mám více času, dělám do polévky ještě krutonky z toastového chleba.