0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dýňová polévka s kuřecím vývarem a čerstvou majoránkou

Dýňová polévka s kuřecím vývarem a čerstvou majoránkou

Hodnocení receptu
2 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1572 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 152 g
Tuky 97 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule červená 1 ks
pokrájená na drobno
dýně 800 g
oloupané a nakrájené, případně vydlabanou drť
vývar kuřecí 750 ml
sůl mořská
pepř
smetana ke šlehání 250 ml
majoránka (čerstvá)

Postup

1

V dostatečně velkém hrnci rozehřeji olej, přidám cibuli, kterou nechám 4-5 min. změknout.

2

Pak přidám pokrájenou dýni, kuřecí vývar (pokud používám bujón, převařím odměřené množství vody ve varné konvici, pak v části v misce rozmíchám metličkou bujón a vše přeliji do hrnce) a přiklopené vařím cca 20 min. - dokud dýně nezměkne.

3

Pak polévku rozmixuji ručním tyčovým mixérem. Osolím, opepřím, vmíchám smetanu a nasekanou majoránku.

4

Pokud mám více času, dělám do polévky ještě krutonky z toastového chleba.

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit