Postup
Šalotku a česnek zpěníme na oleji, nasypeme rýži, zarestujeme, zalijeme bílým vínem a vývarem a přidáme snítku tymiánu.
Takto vaříme zhruba 7 minut.
Posléze rýži vyklopíme na plech, kde ji necháme vychladnout.
Dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka, oloupeme, nakrájíme na menší kostky, spaříme ve vroucí osolené vodě, kterou nevylijeme (ještě ji použijeme), a následně dýni zchladíme ve studené vodě.
Na rozpálenou pánev dáme olivový olej, přidáme kostičky dýně, orestujeme, zastříkneme bílým vínem, podlijeme vodou, která nám zbyla z vaření dýně, přidáme předvařenou rýži a vaříme doměkka.
Přidáme plátky parmezánu, kostky vychlazeného másla, dle chuti osolíme a opepříme.
Rizoto rozprostřeme na talíř, posypeme opraženými dýňovými semínky a ozdobíme nokem creme fraiche s nasekanými bylinkami a hoblinami parmezánu.