Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dýňové rizoto s praženými dýňovými semínky a bylinkovým creme fraiche

Dýňové rizoto s praženými dýňovými semínky a bylinkovým creme fraiche

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3439 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 442 g
Tuky 131 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

menší
olivový olej
dýňová semínka 40 g
rýže 400 g
arborio
máslo 100 g
vývar 500 ml
50 g
créme fraiche
bazalka
tymián
petržel
hladkolistá
sůl
pepř

Postup

1

Šalotku a česnek zpěníme na oleji, nasypeme rýži, zarestujeme, zalijeme bílým vínem a vývarem a přidáme snítku tymiánu.
Takto vaříme zhruba 7 minut.

2

Posléze rýži vyklopíme na plech, kde ji necháme vychladnout.

3

Dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka, oloupeme, nakrájíme na menší kostky, spaříme ve vroucí osolené vodě, kterou nevylijeme (ještě ji použijeme), a následně dýni zchladíme ve studené vodě.

4

Na rozpálenou pánev dáme olivový olej, přidáme kostičky dýně, orestujeme, zastříkneme bílým vínem, podlijeme vodou, která nám zbyla z vaření dýně, přidáme předvařenou rýži a vaříme doměkka.

5

Přidáme plátky parmezánu, kostky vychlazeného másla, dle chuti osolíme a opepříme.

6

Rizoto rozprostřeme na talíř, posypeme opraženými dýňovými semínky a ozdobíme nokem creme fraiche s nasekanými bylinkami a hoblinami parmezánu.

Autor: marek.novak75

Apetit magazín