Dýňový koláč

Dýňový koláč

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4607 kcal
Bílkoviny 175 g
Sacharidy 638 g
Tuky 145 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Propadli jsme pečení z celozrnné mouky, je to totiž snadné, zdravé a děsně dobré! 

Suroviny

NA TĚSTO
mouka pšeničná celozrnná hladká 280 g
máslo 80 g
moučkový cukr 140 g
vejce 1 ks
NA NÁPLŇ
tvaroh měkký 560 g
tučného či polotučného
moučkový cukr 150 g
+ na posypání
vanilkový cukr 2 ČL
žloutek 2 ks
citron 1 ks
šťáva a najemno strouhaná kůra
dýně 340 g
oloupané a nakrájené na kostičky
pudinkový prášek 0.75 bal

1 Suroviny na těsto promíchejte a prohněťte, vyválejte na plát silný zhruba 0,5 cm a přeneste do nepřilnavé koláčové formy. Přečnívající kraje seřízněte.

2 Na nádivku dejte do mísy tvaroh, moučkový cukr, vanilkový cukr, žloutky, citronovou kůru a šťávu, dýni a vanilkový pudink. Vše rozmixujte dohladka a směs vlijte na připravené těsto. Pečte v troubě vyhřáté na 200°C zhruba 3/4 hodiny. Koláč je třeba hlídat a podle potřeby snižovat teplotu v troubě.

3 Hotový koláč posypte moučkovým cukrem (nejlépe vanilkovým), nechte vychladnout a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Moučkový vanilkový cukr vyrobíte smícháním moučkového cukru s vyškrábnutými vanilkovými semínky. Rovněž můžete do sklenice s moučkovým cukrem postupně schraňovat vanilkové lusky, z nichž jste semínka vyškrábli. I samotné lusky cukr nádherně ovoní.

Recept je převzatý z knihy Domácí pekař.
Autorka: Klára Hadašová

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...

Obchod Apetit