0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dýňový koláč se zakysanou smetanou

Dýňový koláč se zakysanou smetanou

Hodnocení receptu
3.4 / 5. Počet hodnocení: 23
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4082 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 600 g
Tuky 147 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
mouka celozrnná 250 g
sůl špetka
citronová kůra
z půlky citronu
máslo 125 g
vejce 1 ks
třtinový cukr 2 PL
Náplň
1 hrnek
dýňová dřeň z Hokkaido
vejce 2 ks
zakysaná smetana 2 PL
med 5
citronová štáva
z půlky citronu
skořice špetka
ořechy hrst
sušené meruňky

Postup

1

KORPUS:
Promíchat všechny suché ingredience v míse. Přidat změklé máslo nakrájené na menší kousky. Rozklepnout do směsi celé vejce. Těsto propracovat a nechat v chladu odpočinout.

2

NÁPLŇ:
Dýni naporcovat, okrájet slupku, odstranit semena. Uvařit v menším množství vody. Po 20-ti minutách slít vodu. Dýni rozmačkat na pyré a nechat vychladnout. Osladit medem, přidat špetku skořice, šťávu z půlky citrónu a 2 PL zakysané smetany. Vyklepnout 2 vejce a prošlehat do hladkého krému.

3

Koláčovou formu vymazat máslem.

4

Těstem vyložit koláčovou formu a vytvarovat prsty vyšší okraje a propíchat vidličkou.

5

Sušené meruňky nakrájet na malé kousky a ořechy hrubě nasekat. Meruňky i ořechy rozprostřít na těsto. Přelít dýňovou náplní.

6

Koláč vložit do předehřáté trouby na 180 C a péct 40 minut.

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit