Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 (21)
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus
mouka celozrnná 250 g
sůl špetka
citronová kůra
z půlky citronu
máslo 125 g
vejce 1 ks
třtinový cukr 2 PL
Náplň
1 hrnek
dýňová dřeň z Hokkaido
vejce 2 ks
zakysaná smetana 2 PL
med 5
citronová štáva
z půlky citronu
skořice špetka
ořechy hrst
sušené meruňky

KORPUS:

Promíchat všechny suché ingredience v míse.
Přidat změklé máslo nakrájené na menší kousky.
Rozklepnout do směsi celé vejce.
Těsto propracovat a nechat v chladu odpočinout.

NÁPLŇ:

Dýni naporcovat, okrájet slupku, odstranit semena. Uvařit v menším množství vody. Po 20-ti minutách slít vodu. Dýni rozmačkat na pyré a nechat vychladnout. Osladit medem, přidat špetku skořice, šťávu z půlky citrónu a 2 PL zakysané smetany. Vyklepnout 2 vejce a prošlehat do hladkého krému.

Koláčovou formu vymazat máslem.

Těstem vyložit koláčovou formu a vytvarovat prsty vyšší okraje a propíchat vidličkou.

Sušené meruňky nakrájet na malé kousky a ořechy hrubě nasekat.
Meruňky i ořechy rozprostřít na těsto.
Přelít dýňovou náplní.

Koláč vložit do předehřáté trouby na 180 C a péct 40 minut.

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit