Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.4/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1936 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 96 g
Tuky 185 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

dýně 250 g
dužina z Hokaido, podruh muškátová
kořenová zelenina 125 g
mrkev, celer, petržel
máslo 100 g
vývar kuřecí 250 ml
mléko 250 ml
smetana 250 ml
dýňový olej
za studena lisovaný
dýňová semínka
sůl
pepř
bílý

Postup

1

Dýni a kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na hrubo.

2

Opatrně a pozvolna pečeme na rozehřátém másle dozlatova zhruba 15 minut. Zasypeme moukou a ještě chvilku restujeme. Následně zalijeme vývarem s mlékem.

3

Vaříme do změknutí zhruba 50 minut.

4

Poté rozmixujeme dohladka a přilijeme smetanu, povaříme 10 minut a osolíme a opepříme.

5

Chceme-li polévku hustší, zahustíme ji světlou máslovou jíškou.

6

Na závěr na talíř přidáme trošku našlehané šlehačky, pár kapek zeleného dýňového oleje nebo čerstvě upražená dýňová semínka.

Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com

 
Autor: marek.novak75

Apetit magazín

Hladinka, šnyt nebo mlíko? Američané se učí pít pivo jako Češi
  • Zajímavosti

Hladinka, šnyt nebo mlíko? Američané se učí pít pivo jako Češi

Místo zlatavého ležáku sklenice pěny – Američani šílí po českém mlíku! Zatímco dříve by hosté za oceánem takový „špatně natočený“ půllitr okamžitě vraceli na výčep, dnes se z něj stal vyhledávaný zážitek. Jak si tradiční české čepování piva...