0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dýňový krém s kořenovou zeleninou

Dýňový krém s kořenovou zeleninou

Hodnocení receptu
4.9 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1936 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 96 g
Tuky 185 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

dýně 250 g
dužina z Hokaido, podruh muškátová
kořenová zelenina 125 g
mrkev, celer, petržel
máslo 100 g
mouka pšeničná hladká 25 g
vývar kuřecí 250 ml
mléko 250 ml
smetana 250 ml
dýňový olej
za studena lisovaný
dýňová semínka
sůl
pepř
bílý
muškátový oříšek
nemusí být

Postup

1

Dýni a kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na hrubo.

2

Opatrně a pozvolna pečeme na rozehřátém másle dozlatova zhruba 15 minut. Zasypeme moukou a ještě chvilku restujeme. Následně zalijeme vývarem s mlékem.

3

Vaříme do změknutí zhruba 50 minut.

4

Poté rozmixujeme dohladka a přilijeme smetanu, povaříme 10 minut a osolíme a opepříme.

5

Chceme-li polévku hustší, zahustíme ji světlou máslovou jíškou.

6

Na závěr na talíř přidáme trošku našlehané šlehačky, pár kapek zeleného dýňového oleje nebo čerstvě upražená dýňová semínka.

Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com

 
Autor: marek.novak75

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit