0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7 / 5. Počet hodnocení: 20
Více než hodinu 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3553 kcal
Bílkoviny 238 g
Sacharidy 192 g
Tuky 182 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když jsme tenhle recept vařili, vonělo to po celém vydavatelství tak, že méně drzí kolegové a kolegyně z jiných redakcí radši šli na oběd už v 11 hodin. Ti odvážnější se vydali k nám do ateliéru a odcházeli s trofejí – rýží nasáklou chutí zeleniny a masa…

Suroviny

hovězí maso mleté 1 kg
směs(jehněčí, hovězí, vepřové), na nudličky
rajče 500 g
spařená, slupnutá a na plátky + 1 rajče na dokončení
cibule 400 g
na plátky
lilek 1 ks
velký, na kostky
cuketa 4 ks
malé, na plátky
paprika zelená 4 ks
na nudličky
petrželka 3 hrsti
nasekaná
celerová nať 1 hrst
nasekaná
kedlubna 2 ks
malá
fazolky zelené 1 hrst
zelí bílé 100 g
najemno
rýže dlouhozrnná 100 g
suchá ( spařená a propláchnutá)
olivový olej 100 ml
panenský
sůl
a čerstvě mletý pepř
vývar hovězí
či drůbeží na podlévání

Postup

1

Smíchejte cibuli, lilek, cukety, papriky, petrželku a celerové lístky, fazolky, zelí a olej. Osolte a opepřete.

2

Kameninovou (nejlépe) zapékací nádobu vymažte olejem a dno poklaďte polovinou plátků rajčat, na to dejte polovinu připravené zeleninové směsi, pak maso, rýži, zbytek zeleniny, zbytek rajčat a zalijte 250 ml vývaru. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 2 hodiny doměkka. Po hodině pečení poklaďte jedním na tenké plátky nakrájeným rajčetem.

3

Před podáváním nechte 10 minut odpočinout.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...

Obchod Apetit