0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7/5 Počet hodnocení: 20
Více než hodinu 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3553 kcal
Bílkoviny 238 g
Sacharidy 192 g
Tuky 182 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když jsme tenhle recept vařili, vonělo to po celém vydavatelství tak, že méně drzí kolegové a kolegyně z jiných redakcí radši šli na oběd už v 11 hodin. Ti odvážnější se vydali k nám do ateliéru a odcházeli s trofejí – rýží nasáklou chutí zeleniny a masa…

Suroviny

směs(jehněčí, hovězí, vepřové), na nudličky
rajče 500 g
spařená, slupnutá a na plátky + 1 rajče na dokončení
cibule 400 g
na plátky
lilek 1 ks
velký, na kostky
malé, na plátky
paprika zelená 4 ks
na nudličky
petrželka 3 hrsti
nasekaná
celerová nať 1 hrst
nasekaná
kedlubna 2 ks
malá
fazolky zelené 1 hrst
najemno
rýže dlouhozrnná 100 g
suchá ( spařená a propláchnutá)
olivový olej 100 ml
panenský
sůl
a čerstvě mletý pepř
vývar hovězí
či drůbeží na podlévání

Postup

1

Smíchejte cibuli, lilek, cukety, papriky, petrželku a celerové lístky, fazolky, zelí a olej. Osolte a opepřete.

2

Kameninovou (nejlépe) zapékací nádobu vymažte olejem a dno poklaďte polovinou plátků rajčat, na to dejte polovinu připravené zeleninové směsi, pak maso, rýži, zbytek zeleniny, zbytek rajčat a zalijte 250 ml vývaru. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 2 hodiny doměkka. Po hodině pečení poklaďte jedním na tenké plátky nakrájeným rajčetem.

3

Před podáváním nechte 10 minut odpočinout.

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč