Když jsme tenhle recept vařili, vonělo to po celém vydavatelství tak, že méně drzí kolegové a kolegyně z jiných redakcí radši šli na oběd už v 11 hodin. Ti odvážnější se vydali k nám do ateliéru a odcházeli s trofejí – rýží nasáklou chutí zeleniny a masa…
Suroviny
Postup
Smíchejte cibuli, lilek, cukety, papriky, petrželku a celerové lístky, fazolky, zelí a olej. Osolte a opepřete.
Kameninovou (nejlépe) zapékací nádobu vymažte olejem a dno poklaďte polovinou plátků rajčat, na to dejte polovinu připravené zeleninové směsi, pak maso, rýži, zbytek zeleniny, zbytek rajčat a zalijte 250 ml vývaru. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 2 hodiny doměkka. Po hodině pečení poklaďte jedním na tenké plátky nakrájeným rajčetem.
Před podáváním nechte 10 minut odpočinout.