Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2005 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 158 g
Tuky 149 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

nakrájená
vývar kuřecí 4
sůl
pepř špetka
bazalka
čerstvá, najemno nakrájená - na ozdobu

Postup

1

Dýni oloupejte a nakrájejte na kousky.

2

V hrnci rozehřejte máslo, přidejte cibuli a opatrně ji opékejte asi 15 minut doměkka.

3

Přidejte dýni, vývar a zvolna vařte přikryté 20 minut, než dýně změkne.

4

Pak ji nechte vychladnout. Měkkou dýni s vývarem po dávkách najemno rozmixujte a vraťte do kastrolu.

5

Přilijte smetanu, osolte, opepřete a polévku za stálého míchání ohřejte.

6

Před podáváním ji ještě posypte najemno nakrájenou čerstvou bazalkou.

Poznámka: Horkou polévku je třeba mixovat po malých dávkách. Pokud dáváte přednost hustší polévce bez mléka, smetanu vynechejte. Když není dýně úplně dozrálá, lze ji použít i neoloupanou. Kůra vařením změkne. Dozrálá dýně se musí před vařením oloupat.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

Autor: helenadler

Apetit magazín