0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2005 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 158 g
Tuky 149 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

máslo 60 g
cibule 1 ks
nakrájená
vývar kuřecí 4
sůl
pepř špetka
bazalka
čerstvá, najemno nakrájená - na ozdobu

Postup

1

Dýni oloupejte a nakrájejte na kousky.

2

V hrnci rozehřejte máslo, přidejte cibuli a opatrně ji opékejte asi 15 minut doměkka.

3

Přidejte dýni, vývar a zvolna vařte přikryté 20 minut, než dýně změkne.

4

Pak ji nechte vychladnout. Měkkou dýni s vývarem po dávkách najemno rozmixujte a vraťte do kastrolu.

5

Přilijte smetanu, osolte, opepřete a polévku za stálého míchání ohřejte.

6

Před podáváním ji ještě posypte najemno nakrájenou čerstvou bazalkou.

Poznámka: Horkou polévku je třeba mixovat po malých dávkách. Pokud dáváte přednost hustší polévce bez mléka, smetanu vynechejte. Když není dýně úplně dozrálá, lze ji použít i neoloupanou. Kůra vařením změkne. Dozrálá dýně se musí před vařením oloupat.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

Autor: helenadler

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč