Kombinace výrazné omáčky a křupavé zeleniny je naprosto skvělá. Navíc fazole zasytí a jsou téměř bez kalorií. Jednoduché jídlo na způsob fazolového guláše zvládnete do 25 minut a pochutná si na něm celá rodina. Podávejte ho s dušenou rýží nebo krajíci čerstvého chleba.
Suroviny
Postup
V pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje, vsypte cuketu a orestujte ji dohněda.
V hluboké pánvi na středním ohni rozehřejte zbylé 2 lžíce oleje a orestujte cibuli do změknutí, pak přisypte žampiony a opečte je dozlatova.
Přidejte rajčatový protlak, hořčici a papriku, chvilku restujte a nakonec přidejte kyselé okurky a fazole.
Zalijte vývarem nebo vodou, nechte 5 minut povařit, osolte a opepřete, přilijte smetanu, stáhněte oheň na minimum a nechte dalších 5 minut pod pokličkou probublávat.
Nakonec k fazolím do omáčky vsypte opečenou cuketu, promíchejte, posypte petrželkou a podávejte s vařenou rýží.