Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Fazole v omáčce s cuketou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 4
Do 25 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1841 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 118 g
Tuky 113 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace výrazné omáčky a křupavé zeleniny je naprosto skvělá. Navíc fazole zasytí a jsou téměř bez kalorií. Jednoduché jídlo na způsob fazolového guláše zvládnete do 25 minut a pochutná si na něm celá rodina. Podávejte ho s dušenou rýží nebo krajíci čerstvého chleba.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 3 PL
malá, nakrájená na kostičky
nakrájené nadrobno
větší, očištěné a nakrájené na plátky
hořčice dijonská 1 PL
paprika mletá uzená 1 PL
na kolečka
400g, slité a propláchnuté
vývar zeleninový 50 ml
horký, lze nahradit horkou vodou
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka
hladkolistá, na ozdobu
rýže dušená
k podávání

Postup

1

V pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje, vsypte cuketu a orestujte ji dohněda.

2

V hluboké pánvi na středním ohni rozehřejte zbylé 2 lžíce oleje a orestujte cibuli do změknutí, pak přisypte žampiony a opečte je dozlatova.

3

Přidejte rajčatový protlak, hořčici a papriku, chvilku restujte a nakonec přidejte kyselé okurky a fazole.

4

Zalijte vývarem nebo vodou, nechte 5 minut povařit, osolte a opepřete, přilijte smetanu, stáhněte oheň na minimum a nechte dalších 5 minut pod pokličkou probublávat.

5

Nakonec k fazolím do omáčky vsypte opečenou cuketu, promíchejte, posypte petrželkou a podávejte s vařenou rýží.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/11

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...