Tyhle fazolky se hodí jako rychlý oběd nebo večeře. Jak říká naše čtenářka Nikola Hronková, často jim podlehnou i odpůrci vařené zeleniny.
Suroviny
lze nahrdit olejem, na smažení
cibule
1
ks
nasekaná
fazolky zelené
400
g
mražené, nejlépe Bonduelle
česnek
5
stroužků
oloupané
bazalka
nasekaná, nejlépe čerstvá
sýr s modrou plísní
130
g
rozdrobený
zakysaná smetana
1
kelímek
pepř
lze nahradit chilli vločkami, z mlýnku
sůl
Postup
1
V kastrolu opékejte na tuku cibuli. Až změkne, přidejte fazolky, nechte rozmrazit a na prudším ohni míchejte doměkka. Podle potřeby podlévejte, většinou však stačí tekutina z rozmrazení.
2
Přidejte rozdrcený česnek a ještě chvíli míchejte, až se tekutina odpaří. Ke konci vsypte bazalku a dejte rozpustit rozdrobenou nivu.
3
Už mimo plamen vmíchejte zakysanou smetanu. Přiostřete, solit však nemusíte, niva je dost slaná sama o sobě.
4
Podávejte s celozrnným pečivem, šťouchanými bramborami či hranolky.
Komentáře
Zkoušeli jsme i s těstovinami místo fazolek a také chutnalo moc dobře.