Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Fazolky s česnekem a nivou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 48
Do 20 minut Velmi snadné 2-4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 910 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 43 g
Tuky 61 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle fazolky se hodí jako rychlý oběd nebo večeře. Jak říká naše čtenářka Nikola Hronková, často jim podlehnou i odpůrci vařené zeleniny.

Suroviny

lze nahrdit olejem, na smažení
nasekaná
fazolky zelené 400 g
mražené, nejlépe Bonduelle
česnek 5 stroužků
oloupané
bazalka
nasekaná, nejlépe čerstvá
rozdrobený
pepř
lze nahradit chilli vločkami, z mlýnku
sůl

Postup

1

V kastrolu opékejte na tuku cibuli. Až změkne, přidejte fazolky, nechte rozmrazit a na prudším ohni míchejte doměkka. Podle potřeby podlévejte, většinou však stačí tekutina z rozmrazení.

2

Přidejte rozdrcený česnek a ještě chvíli míchejte, až se tekutina odpaří. Ke konci vsypte bazalku a dejte rozpustit rozdrobenou nivu.

3

Už mimo plamen vmíchejte zakysanou smetanu. Přiostřete, solit však nemusíte, niva je dost slaná sama o sobě.

4

Podávejte s celozrnným pečivem, šťouchanými bramborami či hranolky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Komentáře

28.10.2014 14:45

Zkoušeli jsme i s těstovinami místo fazolek a také chutnalo moc dobře.

22.12.2009 11:22
Tohle je jeden z našich nejoblíbenějších receptů. Je tak neuvěřitelně dobrý a instantní, že se k němu neustále vracím. V sezóně si do mrazáku dám připravené fazolky ze zahrádky nebo co koupím z Nenačovic v BIOkvalitě. Z čerstvých fazolek je jídlo také moc dobré.

Apetit magazín