Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Fazolový salát s opečenými rajčaty

Fazolový salát s opečenými rajčaty

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 ()
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4004 kcal
Bílkoviny 222 g
Sacharidy 601 g
Tuky 77 g
Vláknina 129 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když česnek, cibulku a rozmarýn osmažíte, získá hloubku. A přesně to je tajemství úžasné chuti tohoto vydatného salátu.

Suroviny

rajčata cherry 250 g
přepůlené
olivový olej 4 PL
extra panenský
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
česnek 3 ks
nasekaný
cibule 2 ks
červená, středně velká, jemně nasekané
rozmarýn 2 ČL
jemně nasekané jehličky čerstvého + větička
Navíc na ozdobu
fazole bílé 800 g
konzervované, propláchnuté, scezené
balzamikový ocet 5 PL
parmazán 50 g
hoblinky, viz box
čekanka
červená, lístky, lze nahradit rukolou, nemusí být

1 Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Poloviny rajčátek položte řeznou plochou nahoru na pečicí plech, zakápněte lžící oleje, lehce osolte a opepřete. Pečte patnáct až dvacet minut, pak vyjměte a dejte stranou.

2 Zbylý olej rozehřejte ve větším nízkém kastrolu. Přidejte česnek, polovinu cibule, nasekaný rozmarýn, sůl i pepř a na středním plameni za občasného promíchání smažte. Stačí pár minut, aby cibule změkla.

3 Do kastrolu vsypte fazole, zakápněte octem, promíchejte a prohřejte. Vmíchejte zbylou cibuli. Podávejte s plátky parmazánu, posypané pečenými rajčátky a ozdobené větvičkou rozmarýnu. Salát ještě můžete doplnit lístky rukoly nebo čekanky.

Získejte náskok 
Rajčata i celý základ salátu (bez syrové cibule a ,finálních úprav‘ z bodu 3) můžete připravit až šest hodin předem. Dokončete těsně před podáváním.

Zkuste to jinak 
Doplňte salát tuňákem nebo kousky uzeného pstruha, blanšírovanými zelenými fazolkami, případně chřestem. Místo parmazánu použijte rozdrobenou fetu anebo kozí sýr.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/7

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit