0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Fazolový salát s opečenými rajčaty

Fazolový salát s opečenými rajčaty
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Fazolový salát s opečenými rajčaty

4 / 5. Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4004 kcal
Bílkoviny 222 g
Sacharidy 601 g
Tuky 77 g
Vláknina 129 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když česnek, cibulku a rozmarýn osmažíte, získá hloubku. A přesně to je tajemství úžasné chuti tohoto vydatného salátu.

Suroviny

rajčata cherry 250 g
přepůlené
olivový olej 4 PL
extra panenský
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
česnek 3 ks
nasekaný
cibule 2 ks
červená, středně velká, jemně nasekané
rozmarýn 2 ČL
jemně nasekané jehličky čerstvého + větička
Navíc na ozdobu
fazole bílé 800 g
konzervované, propláchnuté, scezené
balzamikový ocet 5 PL
parmazán 50 g
hoblinky, viz box
čekanka
červená, lístky, lze nahradit rukolou, nemusí být

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Poloviny rajčátek položte řeznou plochou nahoru na pečicí plech, zakápněte lžící oleje, lehce osolte a opepřete. Pečte patnáct až dvacet minut, pak vyjměte a dejte stranou.

2

Zbylý olej rozehřejte ve větším nízkém kastrolu. Přidejte česnek, polovinu cibule, nasekaný rozmarýn, sůl i pepř a na středním plameni za občasného promíchání smažte. Stačí pár minut, aby cibule změkla.

3

Do kastrolu vsypte fazole, zakápněte octem, promíchejte a prohřejte. Vmíchejte zbylou cibuli. Podávejte s plátky parmazánu, posypané pečenými rajčátky a ozdobené větvičkou rozmarýnu. Salát ještě můžete doplnit lístky rukoly nebo čekanky.

Získejte náskok 
Rajčata i celý základ salátu (bez syrové cibule a ,finálních úprav‘ z bodu 3) můžete připravit až šest hodin předem. Dokončete těsně před podáváním.

Zkuste to jinak 
Doplňte salát tuňákem nebo kousky uzeného pstruha, blanšírovanými zelenými fazolkami, případně chřestem. Místo parmazánu použijte rozdrobenou fetu anebo kozí sýr.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/7

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč