Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Fenyklovo-řepný salát s ostružinami a uzeným pstruhem

Uvedené množství surovin vystačí pro 4 osoby jako předkrmová porce. Pokud chcete salát podávat v teplých dnech jako lehké hlavní jídlo, počítejte s dvojnásobným množstvím.

Vydání: 2019/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5M
Vaření 0:05
Salát

Ingredience

    • 80 ml bílého vinného octa
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 bobkový list
    • 100–150 g ostružin
    • 2–3 lžíce zakysané smetany
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • 2 zlaté (žlutooranžové) salátové řepy, nakrájené na tenká kolečka (nejlépe na mandolíně)
    • 1 malé jablko, zbavené jádřince a nakrájené na nudličky julienne
    • 1 malá bulva fenyklu, nakrájená na velmi tenké plátky, nať ponechaná na ozdobení
    • 1 malá červená cibule, nakrájená na tenká půlkolečka
    • 2 hrsti rukoly + 3 hrsti hezké směsi salátových listů – může být i 5 hrstí hezké směsi salátových listů s rukolou
    • 100–150 g uzených pstružích filetů
    • 1–2 lžíce opražených dýňových semínek

Příprava jídla

1 V nerezovém rendlíčku přiveďte k varu ocet se špetkou soli a bobkovým listem. Vsypte ostružiny a odstavte.

2 V misce prošlehejte na zálivku zakysanou smetanu, dijonskou hořčici a cca 1 lžíci octa od ostružin.

3 V míse promíchejte suroviny od řepy po salátové listy (včetně). Pokapejte zálivkou. Poklaďte je rozebraným uzeným pstružím masem a okapanými ostružinami (zbývající ocet uschovejte pro jiné použití). Posypte dýňovými semínky a ozdobte fenyklovou natí.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka z vývaru z kolena

Pečená vepřová kolena

Cibulovo-jablečné čatní

Nastavovaná kaše

Linecký koláč s blumami

REKLAMA

Přidat komentář