Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,3 (6x)
20. 3. 2018
Fíkový cheesecake s medem a vlašskými ořechy
Fíkový cheesecake s medem a vlašskými ořechy


Snadné
> 60 min
4,3 (6x)

1) Troubu si předehřejeme na 140 °C. Dortovou formu o průměru 20 cm vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem. Nejdříve si připravíme korpus - sušenky spolu s ořechy a skořicí rozemeleme v robotu na sypkou směs, přidáme rozpuštěné máslo a zpracujeme tak, aby se vše důkladně spojilo. Do formy natlačíme stejnosměrnou vrstvu sušenkové směsi (včetně boků) a dáme chladit.

2) Mezitím si připravíme náplň. Ricottu promícháme se sýrem Philadelphia, přidáme cukr, vejce, vanilková semínka, citrnovou kůru a šťávu. Vše důkladně prošleháme v hladký krém bez hrudek a nalijeme na připravený sušenkový základ. Opatrně s formou párkrát bouchneme o pevnou plochu, abychom se zbavili případných vzduchových bublinek, a povrch dortu co nejlépe uhladíme stěrkou. Pečeme v předehřáte troubě cca 75 minut tak, aby byl cheesecake po obvodu pevný a uprostřed se lehce chvěl. Takto upečený dort necháme dojít v mírně pootevřené troubě cca 1 hodinu, poté ho vyndáme na linku a necháme zcela vychladnout. Vychladlý cheesecake přikryjeme folií a dáme ztuhnout do lednice, nejlépe přes noc.

3) Hotový cheesecake ozdobíme čerstvými fíky, posypeme podrcenými vlašskými ořechy a přelijeme medem dle chuti. Dobrou chuť!


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

8

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

8

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu