0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Fiorelli s lososem a artyčoky

Fiorelli s lososem a artyčoky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Fiorelli s lososem a artyčoky

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 889 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 49 g
Tuky 57 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Artyčoky jsou oblíbené především ve středomořské kuchyni. Nechte vyniknout jejich masitou chuť ve spojení s uzeným lososem a krémovým mascarpone.

Suroviny

artyčok 2 ks
olej 2 PL
šalotka 2 ks
pokrájená
citronová štáva 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
mascarpone 40 g
těstoviny
fiorelli, čerstvé
uzený losos 150 g
kopr

1 Odstraňte ze 2 artyčoků tvrdé listy, chmýří, odřízněte špičku a stonek; zbytek nakrájejte na plátky a dejte do vody s citronem.

2 Na 2 lžících oleje zpěňte 2 pokrájené šalotky, přidejte osušené artyčoky, pokapejte lžičkou citronové šťávy, osolte, opepřete a vařte 10 minut; případně mírně podlijte horkou vodou.

3 Na mírném ohni rozmíchejte 40 g mascarpone, přidejte uvařené čerstvé fiorelli, artyčoky, 150 g uzeného lososa a kopr.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit