Artyčoky jsou oblíbené především ve středomořské kuchyni. Nechte vyniknout jejich masitou chuť ve spojení s uzeným lososem a krémovým mascarpone.
Suroviny
artyčok
2
ks
olej
2
PL
šalotka
2
ks
pokrájená
citronová šťáva
1
ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
mascarpone
40
g
těstoviny
fiorelli, čerstvé
uzený losos
150
g
Postup
1
Odstraňte ze 2 artyčoků tvrdé listy, chmýří, odřízněte špičku a stonek; zbytek nakrájejte na plátky a dejte do vody s citronem.
2
Na 2 lžících oleje zpěňte 2 pokrájené šalotky, přidejte osušené artyčoky, pokapejte lžičkou citronové šťávy, osolte, opepřete a vařte 10 minut; případně mírně podlijte horkou vodou.
3
Na mírném ohni rozmíchejte 40 g mascarpone, přidejte uvařené čerstvé fiorelli, artyčoky, 150 g uzeného lososa a kopr.