Fiorelli se sušenými rajčaty a bramborami

Fiorelli se sušenými rajčaty a bramborami

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (2)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 767 kcal
Bílkoviny 12 g
Cukr 99 g
Tuky 34 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Nezapomeňte tyto těstoviny posypat pecorinem. Pikantní ovčí sýr se postará o skvělý chuťový zážitek.

Suroviny

olej 2 PL
cibule 1 ks
nahrubo nakrájená
bobkový list 1 ks
balsamikový ocet
150 g
naložená sušená rajčata pokrájená
1
zleninový vývar
sůl
brambory 1 ks
320 g
těstoviny fiorelli

Na 2 lžících oleje zpěňte nahrubo pokrájenou cibuli s jedním bobkovým listem. Zastříkněte balsamikovým octem a po 30 sekundách přidejte 150 g pokrájených naložených sušených rajčat a sběračku zeleninového vývaru. Vařte 10 minut; případně přilijte vývar. V osolené vodě přiveďte k varu bramboru nakrájenou na kostičky, přidejte suché fiorelli a vařte doměkka. Sceďte a smíchejte s rajčatovou směsí a bazalkou. Podávejte s pecorinem.

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...

Obchod Apetit