Nezapomeňte tyto těstoviny posypat pecorinem. Pikantní ovčí sýr se postará o skvělý chuťový zážitek.
Suroviny
olej
2
PL
cibule
1
ks
nahrubo nakrájená
bobkový list
1
ks
balzamikový ocet
sušená rajčata
150
g
naložená, pokrájená
vývar zeleninový
1
naběračka
sůl
brambory
1
ks
těstoviny
320
g
fiorelli
Postup
1
Na 2 lžících oleje zpěňte nahrubo pokrájenou cibuli s jedním bobkovým listem. Zastříkněte balsamikovým octem a po 30 sekundách přidejte 150 g pokrájených naložených sušených rajčat a sběračku zeleninového vývaru. Vařte 10 minut; případně přilijte vývar.
2
V osolené vodě přiveďte k varu bramboru nakrájenou na kostičky, přidejte suché fiorelli a vařte doměkka. Sceďte a smíchejte s rajčatovou směsí a bazalkou. Podávejte s pecorinem.