Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 30 minut Snadné na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2183 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 137 g
Tuky 161 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle křupavé cukroví z oříšků a medu trochu připomíná marokánky. Pokud toužíte, aby jedna florentinka vypadala jako druhá, pečte je v silikonových formičkách na muffiny, jako jsme to udělali my.

Suroviny

smetana ke šlehání 150 g
40%
máslo 40 g
krupicový cukr 75 g
med 50 g
25 g
glukóza lze nahradit zlatým sirupem - golden syrup - prodává Marks & Spencer, Tesco, Candy-store.cz
mandle 100 g
plátky nebo nudličky
pistácie 50 g
nasekané nahrubo
50 g
kandovaná pomerančová kůra nakrájená nahrubo
50 g
kandované třešně nakrájené nahrubo
čokoládová poleva
nemusí být

1 V kastrůlku zahřejte smetanu, máslo, cukr, med a glukózu (nebo zlatý sirup) a přiveďte k varu. Stáhněte z ohně a vsypte oříšky a ovoce. Směs nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

2 Troubu předehřejte na 210 °C. Ze směsi tvarujte menší kuličky a skládejte je v dostatečných rozestupech na plech vyložený pečicím papírem nebo je dejte do formiček. Pečte 6–8 minut dozlatova (hlídejte, aby se florentinky nespálily). Nechte vychladnout. Z jedné strany je můžete namočit do čokoládové polevy a nechat zaschnout, chcete-li.

 

 

Něco navíc

Glukózový sirup prodávají obchody s potřebami pro cukráře (např. www.fialapraha.cz).

 

 

 

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit