Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9/5 Počet hodnocení: 25
Do hodiny Snadné na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2581 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 234 g
Tuky 161 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle křupavé cukroví z oříšků a medu trochu připomíná marokánky. Pokud toužíte, aby jedna florentinka vypadala jako druhá, pečte je v silikonových formičkách na muffiny, jako jsme to udělali my.

Související recepty

Suroviny

med 50 g
glukózový sirup 25 g
viz Něco navíc, lze nahradit zlatým sirupem (golden syrup) – prodává Marks & Spencer, Tesco, Candy-store.cz
mandle 100 g
plátky nebo nudličky
pistácie 50 g
nasekané nahrubo
nakrájená nahrubo
nakrájené nahrubo

Postup

1

V kastrůlku zahřejte smetanu, máslo, cukr, med a glukózu (nebo zlatý sirup) a přiveďte k varu. Stáhněte z ohně a vsypte oříšky a ovoce. Směs nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

2

Troubu předehřejte na 210 °C. Ze směsi tvarujte menší kuličky a skládejte je v dostatečných rozestupech na plech vyložený pečicím papírem nebo je dejte do formiček. Pečte 6–8 minut dozlatova (hlídejte, aby se florentinky nespálily). Nechte vychladnout. Z jedné strany je můžete namočit do čokoládové polevy a nechat zaschnout, chcete-li.

NĚCO NAVÍC
Glukózový sirup prodávají obchody s potřebami pro cukráře (např. www.fialapraha.cz).

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...