Tohle křupavé cukroví z oříšků a medu trochu připomíná marokánky. Pokud toužíte, aby jedna florentinka vypadala jako druhá, pečte je v silikonových formičkách na muffiny, jako jsme to udělali my.
Suroviny
Postup
V kastrůlku zahřejte smetanu, máslo, cukr, med a glukózu (nebo zlatý sirup) a přiveďte k varu. Stáhněte z ohně a vsypte oříšky a ovoce. Směs nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
Troubu předehřejte na 210 °C. Ze směsi tvarujte menší kuličky a skládejte je v dostatečných rozestupech na plech vyložený pečicím papírem nebo je dejte do formiček. Pečte 6–8 minut dozlatova (hlídejte, aby se florentinky nespálily). Nechte vychladnout. Z jedné strany je můžete namočit do čokoládové polevy a nechat zaschnout, chcete-li.
NĚCO NAVÍC
Glukózový sirup prodávají obchody s potřebami pro cukráře (např. www.fialapraha.cz).
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Pečte s námi cukroví(9 receptů )