0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Freekeh naslano s jablkem a ořechy

Freekeh naslano s jablkem a ořechy
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Freekeh naslano s jablkem a ořechy

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1566 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 236 g
Tuky 50 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Freekeh je tvrdá pšenice či špalda, sklizená ještě zelená. Do výživných salátů je jako stvořený! Pokud ho neseženete, může ho v pokrmu zastoupit např. špaldový bulgur.

Suroviny

zelená pšenice freekeh 250 g
viz Něco navíc
mrkev 1 ks
nastrouhaná
jablko 1 ks
Granny Smith, zbavené jádřince, na kostičky
cibule červená 0.25 ks
nadrobno
rozinky 3 PL
velké zlaté, propláchnuté horkou vodou, okapané
citronová štáva
z 1 citronu
olivový olej 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka 2 PL
hladkolistá
kešú 2 PL

Postup

1

Freekeh uvařte podle návodu na obalu či prohřejte. Nechte vychladnout. Přidejte mrkev, jablko, cibuli, rozinky, citronovou šťávu, olivový olej, osolte a opepřete. Vmíchejte petrželku, rozdělte do 2 misek a posypte opraže nými a nasekanými kešú.

NĚCO NAVÍC
Na 250 g uvařeného freekehu je třeba cca 130 g suchého. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit