0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Freekeh naslano s jablkem a ořechy

Freekeh naslano s jablkem a ořechy
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Freekeh naslano s jablkem a ořechy

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1566 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 236 g
Tuky 50 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Freekeh je tvrdá pšenice či špalda, sklizená ještě zelená. Do výživných salátů je jako stvořený! Pokud ho neseženete, může ho v pokrmu zastoupit např. špaldový bulgur.

Suroviny

zelená pšenice freekeh 250 g
viz Něco navíc
mrkev 1 ks
nastrouhaná
Granny Smith, zbavené jádřince, na kostičky
cibule červená ¼ ks
nadrobno
rozinky 3 PL
velké zlaté, propláchnuté horkou vodou, okapané
citronová šťáva
z 1 citronu
olivový olej 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka 2 PL
hladkolistá
kešú 2 PL

Postup

1

Freekeh uvařte podle návodu na obalu či prohřejte. Nechte vychladnout. Přidejte mrkev, jablko, cibuli, rozinky, citronovou šťávu, olivový olej, osolte a opepřete. Vmíchejte petrželku, rozdělte do 2 misek a posypte opraže nými a nasekanými kešú.

NĚCO NAVÍC
Na 250 g uvařeného freekehu je třeba cca 130 g suchého. 

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč