Freekeh je tvrdá pšenice či špalda, sklizená ještě zelená. Do výživných salátů je jako stvořený! Pokud ho neseženete, může ho v pokrmu zastoupit např. špaldový bulgur.
Suroviny
zelená pšenice freekeh
250
g
viz Něco navíc
mrkev
1
ks
nastrouhaná
jablko
1
ks
Granny Smith, zbavené jádřince, na kostičky
cibule červená
¼
ks
nadrobno
rozinky
3
PL
velké zlaté, propláchnuté horkou vodou, okapané
citronová šťáva
z 1 citronu
olivový olej
2
PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka
2
PL
hladkolistá
kešú
2
PL
Postup
1
Freekeh uvařte podle návodu na obalu či prohřejte. Nechte vychladnout. Přidejte mrkev, jablko, cibuli, rozinky, citronovou šťávu, olivový olej, osolte a opepřete. Vmíchejte petrželku, rozdělte do 2 misek a posypte opraže nými a nasekanými kešú.
NĚCO NAVÍC
Na 250 g uvařeného freekehu je třeba cca 130 g suchého.
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.