Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Frittata s chřestem a uzeným lososem
Frittata s chřestem a uzeným lososem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Frittata s chřestem a uzeným lososem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1387 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 10 g
Tuky 96 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá a rychlá večeře, kterou povyšují použité ingredience. Pokud by ale uzený losos příliš zatížil rodinný rozpočet, lze místo filetu použít i výrazně levnější odřezky – do frittaty jsou vhodnější než jemně krájené plátky.

Související recepty

Suroviny

vejce 6 ks
filet
kopr 1 hrst
nasekaný + na posypání
pažitka 1 hrst
nasekaná + na posypání
sůl
pepř
čerstvě mletý
nebo olivový olej
tuhé konce odlomené
nebo ricotta

Postup

1

V troubě zapněte gril. V míse rozšlehejte vejce a mléko. Lososa natrhejte na kousky a přidejte do vajec s mlékem. Vsypte nasekaný kopr a pažitku a promíchejte. Osolte a opepřete.

2

Rozehřejte na středním plameni nepřilnavou pánev vhodnou i na použití do trouby. Přidejte lžíci másla nebo olivového oleje. Chřest nakrájejte na špalíčky a vsypte do pánve, lehce osolte. Restujte, aby chřest změkl, ale zůstal trochu na skus.

3

Snižte teplotu a chřest zalijte vaječnou směsí s lososem. Ujistěte se, že jsou všechny přísady na pánvi rovnoměrně rozděleny. Navrch frittaty položte čtyři velké kopečky čerstvého sýra nebo ricotty. Nechte na pánvi stát 4 až 5 minut, aby frittata zpevnila.

4

Pak vložte pod gril (ideálně ne těsně k žáru) a vyčkejte 3 až 5 minut, dokud vejce neztuhnou a nezezlátnou (nespouštějte frittatu z očí, aby se nespálila).

5

Vyjměte pánev z trouby. Nechte pár minut vychladnout. Objeďte stěrkou (nebo jiným nástrojem, který pánev nepoškrábe) po obvodu pánve a přesuňte frittatu na talíř. Posypte bylinkami, nakrájejte a podávejte podle chuti s pečivem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/5

Apetit magazín