Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Frittata s chřestem a uzeným lososem

Frittata s chřestem a uzeným lososem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Frittata s chřestem a uzeným lososem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1387 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 10 g
Tuky 96 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá a rychlá večeře, kterou povyšují použité ingredience. Pokud by ale uzený losos příliš zatížil rodinný rozpočet, lze místo filetu použít i výrazně levnější odřezky – do frittaty jsou vhodnější než jemně krájené plátky.

Suroviny

vejce 6 ks
filet
kopr 1 hrst
nasekaný + na posypání
pažitka 1 hrst
nasekaná + na posypání
sůl
pepř
čerstvě mletý
nebo olivový olej
tuhé konce odlomené
nebo ricotta

Postup

1

V troubě zapněte gril. V míse rozšlehejte vejce a mléko. Lososa natrhejte na kousky a přidejte do vajec s mlékem. Vsypte nasekaný kopr a pažitku a promíchejte. Osolte a opepřete.

2

Rozehřejte na středním plameni nepřilnavou pánev vhodnou i na použití do trouby. Přidejte lžíci másla nebo olivového oleje. Chřest nakrájejte na špalíčky a vsypte do pánve, lehce osolte. Restujte, aby chřest změkl, ale zůstal trochu na skus.

3

Snižte teplotu a chřest zalijte vaječnou směsí s lososem. Ujistěte se, že jsou všechny přísady na pánvi rovnoměrně rozděleny. Navrch frittaty položte čtyři velké kopečky čerstvého sýra nebo ricotty. Nechte na pánvi stát 4 až 5 minut, aby frittata zpevnila.

4

Pak vložte pod gril (ideálně ne těsně k žáru) a vyčkejte 3 až 5 minut, dokud vejce neztuhnou a nezezlátnou (nespouštějte frittatu z očí, aby se nespálila).

5

Vyjměte pánev z trouby. Nechte pár minut vychladnout. Objeďte stěrkou (nebo jiným nástrojem, který pánev nepoškrábe) po obvodu pánve a přesuňte frittatu na talíř. Posypte bylinkami, nakrájejte a podávejte podle chuti s pečivem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/5

Apetit magazín

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč