0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Gaštanový cheesecake s kiwi

Gaštanový cheesecake s kiwi

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Suroviny

Korpus:

200 g maslových sušienok

120 g masla

1/2 lyžičky muškátového oriešku

Plnka:

500 g jemného tvarohu

250 g gaštanového pyré

1 bal. Philadelphie (125 g)

3-4 ks kiwi (podľa veľkosti)

1 želatina

Maslové sušienky rozmixujeme na múku a pridáme muškátový oriešok a zmäknuté maslo. Takto pripravenú zmes vtlačíme do kruhovej formy. 

Tvaroh, gaštanové pyré a philadelphiu vyšlaháme na hladhú hmotu a naniesieme na korpus. Kiwi nakrájame na mesiačiky a poukladáme na povrch plnky. Pripravíme želatinu podľa návodu a vychladnutou kiwi zalejeme. Necháme stuhnúť aspoň 3 hodiny, lepšie však je nechať cheesecake odstáť cez noc aby sa chute prepojili.

 

Autor: Tatianna

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit