0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Gnocchi & krémová omáčka

Švédské masové kuličky
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:

Gnocchi & krémová omáčka

4.4 / 5. Počet hodnocení: 24
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2077 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 288 g
Tuky 70 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Úžasná večeře, která zabere jen chvilku. Nešetřete na parmazánu ani na bazalce, jejich kombinace je báječná.

Suroviny

olivový olej 1 PL
česnek 2 stroužky
prolisované
konzervovaná rajčata krájená 400 g
mascarpone 140 g
gnocchi bramborové 750 g
lze nahradit 400 g těstovin
baby špenát 250 g
bazalka hrst
lístky
sůl
pepř
parmazán
nemusí být

Postup

1

V pánvi zahřejte olej a opečte česnek dozlatova, pak vlijte rajčata.

2

Dochuťte a nechte 10 minut zvolna vařit. Vmíchejte mascarpone a vařte ještě 2 minuty.

3

Mezitím uvařte gnocchi podle návodu a na poslední minutu přidejte špenát.

4

Pořádně slijte, vraťte do hrnce a smíchejte s omáčkou. Hned podávejte s bazalkou, případně i s parmazánem.

Související články

Škola vaření: gnocchi
  • Tipy a triky

Škola vaření: gnocchi

Poznejte jednoduchost a všestrannost italských ricottových nočků a vychutnejte si je v našich pěti báječných receptech. ...
KVÍZ: Co víte o italské kuchyni?
  • Kvízy

KVÍZ: Co víte o italské kuchyni?

Italská kuchyně je rozmanitá. Každý z dvaceti italských regionů se vyznačuje osobitými chutěmi, recepty, produkty a ingrediencemi. Mezi evergreeny patří lasagne, pizza, boloňské ragú a krémové rizoto. Receptů však existují tisíce. Zkuste si...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit