Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Gnocchi s fazolemi fava, šunkou, ricottou a šalvějí

Kombinace svěží citronové ricotty, křupavých noků, šalvěje a parmské šunky je absolutně neodolatelná!

Vydání: 2020/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT25M
Vaření 0:25
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 250 g ricotty
    • 1 citron, kůra nastrouhaná
    • sůl
    • 6 plátků parmské šunky
    • 400 g hotových gnocchi
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 2-3 lžíce másla na opékání šalvěje
    • hrst šalvějových lístků
    • 150 g fazolí fava (viz Něco navíc)

Příprava jídla

1 Promíchejte ricottu a citronovou kůru, osolte a rozetřete na servírovací talíř.

2 Parmskou šunku opečte nasucho na pánvi nebo ogrilujte dokřupava. Nechte vychladnout a nalámejte.

3 Gnocchi uvařte ve vroucí osolené vodě (vylovte je, hned jak vyplavou) a nechte okapat. V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej, nechte na něm rozvonět česnek, přidejte gnocchi a opečte je dozlatova.

4 V jiné pánvi rozehřejte máslo a usmažte v něm šalvějové lístky dokřupava (pokud se vám nevejdou všechny do jedné vrstvy, smažte je ve více dávkách).

5 Na talíř s ricottou rozprostřete opečené gnocchi, posypte blanšírovanými fazolemi fava a přelijte šalvějovým máslem. Posypte smaženou šalvějí a parmskou šunkou.

NĚCO NAVÍC
Fazole fava (bob zahradní) se prodávají buď mražené, které stačí jen spařit horkou vodou, zchladit a vyloupat ze slupek. Koupíte-li čerstvé, musíte je zbavit lusků i slupek. A také zblanšírovat.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tiramisu

Salát s fíky a sýrem Grana Padano

Chlebová placka s ořechy, hruškami a gorgonzolou

Salát s marinovaným melounem a mozzarellou

Pečené brambory se sýrem taleggio a tymiánem

Přidat komentář