Suroviny
gnocchi bramborové
máslo
1
PL
cibule
1
ks
salám
200
g
šunkový
smetana ke šlehání
1
kelímek
parmazán
2
PL
sůl
Postup
1
Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu.
2
Na pávni necháme rozpustit kousek másla a na něm zesklovatíme cibuli nakrájenou na jemno.
3
Zhruba v polovině doby přípravy cibule přisypeme pokrájený šunkový salám a osmahneme.
4
Zalijeme smetanou a krátce povaříme.
5
Nakonec odstavíme ze zdroje tepla a přisypeme nastrouhaný parmezán, který necháme rozpustit. Pokud je třeba, tak dle chuti dosolíme.
6
Gnocchi rozložíme na střed talíře a na vrch nalijeme smetanovou směs. Pro ozdobu je možné ještě posypat parmezánem.
Foto ilustrační, zdroj: Unsplash.com