Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Gnocchi zapékané s brokolicí a špenátem

Ideální pro chvíle, kdy ještě budete v dubnu za kamny.

Vydání: 2018/4
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 3 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Těstoviny

Ingredience

    • 200 g očištěných špenátových listů (mohou být i baby)
    • 125 g ricotty
    • 2 lžíce najemno nastrouhaného parmazánu + k podávání
    • 150–200 g brokolice, rozdělené na růžičky (může být i mražená, tu povařte na začátku o pár minut déle)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 500 g bramborových gnocchů
    • najemno nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
    • hrstka bazalkových lístků, natrhaných nahrubo
    • cca 20 g rozmixovaného celozrnného pečiva
    • čerstvé bylinky na ozdobení (nemusí být)

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C. Špenát přelijte v míse horkou vodou, nechte stát 1/2–2 minuty (podle toho, jestli máte baby, nebo obyčejný). Pak ho sceďte, osvěžte studenou vodou a nechte dobře okapat.

2 Pak rozmixujte najemno. Přidejte ricottu a 1 lžící parmazánu. Bude-li směs příliš hutná, nařeďte ji troškou vody.

3 Brokolici minutu povařte v rendlíku ve vroucí osolené vodě, vsypte gnocchi a vařte ještě 2 minuty, pak dobře sceďte. Vraťte do rendlíku, přidejte špenátovou ricottu, cit- ronovou kůru a bazalku a dobře promíchejte, podle potřeby lehce dosolte.

4 Přesuňte do zapékací mísy. Posypte strouhankou a zbývajícím parmazánem. Opepřete. Zapékejte cca 15 minut dozlatova. Před podáváním můžete ozdobit dalším parmazánem a bylinkami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Brokolicová polévka s celerem

Pizza s brokolicí a krevetami

Těstoviny s brokolicovým pestem

Jehněčí kotletky s brokolicí

Brokolicovo-květáková rýže s kuskusem a opékaným sýrem

Přidat komentář