Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Granita s jablky a calvadosem

Lehká a svěží sladká tečka vás rázem přenese do Normandie. Skvěle ladí s dalším dezertem, který často najdete na jídelním lístku – se sýrem. Zkuste k ní podávat třeba camembert!

Vydání: 2020/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ mražení
PT20M
Vaření 0:20
Zmrzlina

Ingredience

    • 800 g jablek, zbavených jádřince a nakrájených na kusy
    • 900 ml jablečného džusu
    • 60 g třtinového cukru
    • 1 lžíce jablečného octa
    • calvados k podávání

Příprava jídla

1 Připravte si nižší kovový pekáček a vložte jej do mrazáku. Všechny ingredience kromě calvadosu dejte do rendlíku a přiveďte k varu. Na mírném až středním plameni vařte, dokud se jablka nezačnou rozpadat. Protřete je přes jemné síto a nechte zchladnout na pokojovou teplotu.

2 Zchladlou hmotu vlijte do namraženého pekáčku a rozetřete. Nechte mrazit zhruba 40 minut, u okrajů už by směs měla namrzat. Celý obsah pekáčku nahrubo naškrábejte vidličkou, promíchejte a vraťte do mrazáku. V pravidelných intervalech opakujte, dokud nemáte zcela zmraženou granitu.

3 Podávejte ve sklenkách nebo mističkách a podle chuti zastříkněte, nebo rovnou přelijte calvadosem.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rajčatový tarte Tatin

Zapečený sýrový chléb (Croûte savoyarde)

Těstoviny ze Sète (Macaronade sétoise)

Kuře a zeleninový kuskus

Rýžový pudink (Teurgoule)

Přidat komentář