Gratin ze zeleniny

Gratin ze zeleniny

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do hodiny 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 582 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 45 g
Tuky 30 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Velmi snadné! Předvařenou zeleninu přelijte smetanou, posypte parmazánem – a pak už jen zapečte v troubě.

Suroviny

květák 1 ks
rozdělený na růžičky
mrkev 500 g
na nudličky
240 g
listový špenát
zakysaná smetana 6 PL
parmazán 4 PL
strouhaný
sůl
pepř

Co můžete udělat i den dopředu
Mrkev vařte ve velkém hrnci sedm minut, květák pět. Ještě horkou zeleninu promíchejte v ohnivzdorné míse se špenátovými listy, aby zavadly. Zeleninu přelijte smetanou, posypte parmazánem. Pracujete-li den předem, dejte do lednice.

V den ‚D‘
Bez přikrytí pečte 30–40 minut, jakmile vyjmete z trouby jehněčí. Pečte, dokud povrch nezezlátne.

Komentáře

Apetit magazín

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit