0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Gratin ze zeleniny

Gratin ze zeleniny
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:

Gratin ze zeleniny

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 652 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 50 g
Tuky 30 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Velmi snadné! Předvařenou zeleninu přelijte smetanou, posypte parmazánem – a pak už jen zapečte v troubě.

Suroviny

květák 1 ks
rozdělený na růžičky
mrkev 500 g
na nudličky
baby špenát 240 g
zakysaná smetana 6 PL
parmazán 4 PL
strouhaný
sůl
pepř

1 Co můžete udělat i den dopředu
Mrkev vařte ve velkém hrnci sedm minut, květák pět. Ještě horkou zeleninu promíchejte v ohnivzdorné míse se špenátovými listy, aby zavadly. Zeleninu přelijte smetanou, posypte parmazánem. Pracujete-li den předem, dejte do lednice.

2 V den ‚D‘
Bez přikrytí pečte 30–40 minut, jakmile vyjmete z trouby jehněčí. Pečte, dokud povrch nezezlátne.

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit