0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Gratinované ostružiny

Gratinované ostružiny
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Gratinované ostružiny

3.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1457 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 273 g
Tuky 23 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky tomuhle dezertu se váš večírek stane legendární záležitostí! Doporučujeme servírovat se šumivým vínem nebo s brandy.

Suroviny

ostružiny 300 g
čerstvé nebo rozmražené
tvaroh 200 g
zakysaná smetana 100 ml
moučkový cukr 50 g
vanilkový extrakt 2
cukr 50 g
přirodní jemný

Ostružiny rozdělte do ohnivzdorných mističek. Tvaroh, zakysanou smetanu, moučkový cukr a vanilkovou esenci dejte do mísy a vyšlehejte dohladka. Směs pak lžící přeneste na ostružiny. (Tenhle krok můžete klidně udělat den předem.)
 

Obsah každé mističky poprašte trochou přírodního cukru a vložte na tři minuty pod gril, aby cukr zkaramelizoval.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/2

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit