Tenhle recept připomíná klasický gyros – jogurtové dipy jsou v Řecku jako doma! Jogurt je v receptu hned dvakrát – právě díky němu maso zkřehne a při grilování se nevysuší.
Suroviny
1 Na marinádu smíchejte čerstvé i sušené oregano, česnek, citronovou kůru a jogurt, osolte a opepřete. Do vzniklé marinády naložte panenku, přikryjte a nechte v chladu 2 hodiny marinovat.
2 Smíchejte přísady na dip, podle chuti osolte a dejte do chladničky.
3 Rozehřejte gril nebo grilovací pánev. Za občasného obracení grilujte panenku ze všech stran dozlatova – trvá to celkem 10–12 minut. Dejte na prkénko a nechte 5 minut odpočívat. Nakrájejte ji na silné plátky a spolu se zeleninou a jogurtovým dipem zabalte do chleba pita. Podávejte s klínky citronu.