Grilovaná ryba na špenátu

Grilovaná ryba na špenátu

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 72 kcal
Bílkoviny 0 g
Cukr 12 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Dokonale splňuje všechna kritéria pro zdravou, lahodnou, lehkou a zároveň sexy večeři. A vsadíme se, že se vám naše kombinace chutí se bude zamlouvat!

Suroviny

2 ks
mořská ryba menší (sardinky), zbavené hlavy a vykuchané 0,5kg
50 g
piniová jadérka nebo mandle
citron 2 ks
větší
olivový olej
na opékání, nejlépe light
sůl
pepř
1. Ryby propláchněte pod tekoucí vodou a pak je vně i uvnitř důkladně osušte. Citrony nakrájejte na tenké plátky. Piniová jedérka nebo mandle vsypte na silnostěnnou nepřilnavou pánev a krátce je nasucho opražte (budou mít výraznější chuť).

2. Špenátové lístky důkladně propláchněte a nechte okapat. Do pánvičky po piniích kápněte trochu oleje, rozehřejte ho, vsypte špenát a nechte ho asi tři minuty zavadnout. Osolte, opepřete a udržujte v teple.

3. Grilovací pánev potřete olejem a opečte na ní osolené a opepřené ryby, z každé strany tři až čtyři minuty. Můžete je také ogrilovat na mřížce přímo v troubě. Podávejte na ‚podestýlce‘ ze špenátu, pinií a citronu.

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...

Obchod Apetit