Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilovaná ryba na špenátu
Grilovaná ryba na špenátu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Grilovaná ryba na špenátu

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 45 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 791 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 19 g
Tuky 46 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonale splňuje všechna kritéria pro zdravou, lahodnou, lehkou a zároveň sexy večeři. A vsadíme se, že se vám naše kombinace chutí se bude zamlouvat!

Související recepty

Suroviny

sardinka 2 ks
vykuchané, cca 0,5 kg
piniové oříšky 50 g
nebo mandle
olivový olej
na opékání
sůl
pepř

Postup

1

Ryby propláchněte pod tekoucí vodou a pak je vně i uvnitř důkladně osušte. Citrony nakrájejte na tenké plátky. Piniová jedérka nebo mandle vsypte na silnostěnnou nepřilnavou pánev a krátce je nasucho opražte (budou mít výraznější chuť).

2

Špenátové lístky důkladně propláchněte a nechte okapat. Do pánvičky po piniích kápněte trochu oleje, rozehřejte ho, vsypte špenát a nechte ho asi tři minuty zavadnout. Osolte, opepřete a udržujte v teple.

3

Grilovací pánev potřete olejem a opečte na ní osolené a opepřené ryby, z každé strany tři až čtyři minuty. Můžete je také ogrilovat na mřížce přímo v troubě. Podávejte na ‚podestýlce‘ ze špenátu, pinií a citronu.

Apetit magazín

AD
Vaření ve velkém: jak na efektivní meal prep
  • Zajímavosti

Vaření ve velkém: jak na efektivní meal prep

Meal prep vám dokáže ušetřit spoustu času, energie i peněz. Příprava jídel dopředu se vyplatí, vždy můžete mít v lednici připravené vyvážené jídlo. To je ideální pro rušné dny, kdy nemáte tolik času, či pokud potřebujete jídlo do práce nebo...