Dokonale splňuje všechna kritéria pro zdravou, lahodnou, lehkou a zároveň sexy večeři. A vsadíme se, že se vám naše kombinace chutí se bude zamlouvat!
Suroviny
Postup
Ryby propláchněte pod tekoucí vodou a pak je vně i uvnitř důkladně osušte. Citrony nakrájejte na tenké plátky. Piniová jedérka nebo mandle vsypte na silnostěnnou nepřilnavou pánev a krátce je nasucho opražte (budou mít výraznější chuť).
Špenátové lístky důkladně propláchněte a nechte okapat. Do pánvičky po piniích kápněte trochu oleje, rozehřejte ho, vsypte špenát a nechte ho asi tři minuty zavadnout. Osolte, opepřete a udržujte v teple.
Grilovací pánev potřete olejem a opečte na ní osolené a opepřené ryby, z každé strany tři až čtyři minuty. Můžete je také ogrilovat na mřížce přímo v troubě. Podávejte na ‚podestýlce‘ ze špenátu, pinií a citronu.